• Bons Vivants

    Ανακαλύφθηκε και δεύτερο τεράστιο διαμάντι στην Μποτσουάνα, μέσα σε ένα μήνα

    • Bloomberg
    Το ακατέργαστο διαμάντι 1.094 καρατίων που βρέθηκε στο ορυχείο Karowe της Lucara φωτό: Lucara Diamond Corp.

    Το ακατέργαστο διαμάντι 1.094 καρατίων που βρέθηκε στο ορυχείο Karowe της Lucara φωτό: Lucara Diamond Corp.


    Η εταιρεία Lucasara Diamond Corp. εξόρυξε ένα ακόμη διαμάντι-μαμούθ από ορυχείο στην Μποτσουάνα, το δεύτερο σημαντικό εύρημα μέσα σε ένα μήνα.

    Το νέο διαμάντι ζυγίζει 1.094 καράτια και βρέθηκε στο ορυχείο Karowe, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Αν και είναι μικρότερο από την πέτρα των 2.942 καρατίων που ανακαλύφθηκε στην ίδια τοποθεσία τον Αύγουστο, εξακολουθεί να έχει περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους του μεγαλύτερου που έχει βρεθεί ποτέ, του διάσημου διαμαντιού Cullinan (3.106 καρατίων) της Νότιας Αφρικής.

    Το ορυχείο Karowe της Lucara φημίζεται για τις γιγάντιες πέτρες και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά περισσότερο από το ένα τρίτο τον περασμένο μήνα, όταν ανακοινώθηκε το προηγούμενο διαμάντι των 2.492 καρατίων.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας William Lamb δήλωσε ότι η τελευταία ανακάλυψη επικύρωσε περαιτέρω την επέκταση της υπόγειας χωρητικότητας του ορυχείου, η οποία θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του έργου τουλάχιστον έως το 2040.

    «Καθώς προχωράμε με την υπόγεια ανάπτυξή μας, είμαστε όλο και πιο σίγουροι για την ικανότητα του Karowe να παράγει αυτά τα θρυλικά διαμάντια και στο μέλλον, εδραιώνοντας τη θέση μας στην αγορά διαμαντιών υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Lamb.

    Η τελευταία ανακάλυψη παρουσιάζει ομοιότητες με ένα μικρότερο πετράδι που βρέθηκε πέρυσι, το οποίο απέδωσε γυαλισμένα διαμάντια που πωλήθηκαν για περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η εταιρεία. Θα γυαλιστεί από την HB Antwerp.

    Διαβάστε επίσης:

    Βρέθηκε τεράστιο διαμάντι 2.492 καρατίων

    Christie’s: Mega deal στις δημοπρασίες κλασικών αυτοκινήτων καλύπτει την «υπερκορεσμένη» αγορά

    Tiffany: Χάνει το στοίχημα στη Σαγκάη – Μειώνει στο μισό το κατάστημα ναυαρχίδα της Κίνας



    ΣΧΟΛΙΑ