• Bons Vivants

    Βρέθηκε τεράστιο διαμάντι 2.492 καρατίων

    • Bloomberg
    Διαμάντι 2.492 καρατίων από το ορυχείο Karowe στην Μποτσουάνα. Πηγή: CNW Group/Lucara Diamond Corp.

    Διαμάντι 2.492 καρατίων από το ορυχείο Karowe στην Μποτσουάνα. Πηγή: CNW Group/Lucara Diamond Corp.


    Ένα τεράστιο διαμάντι 2.492 καρατίων – από τα μεγαλύτερα που έχουν βρεθεί ποτέ – ανακαλύφθηκε σε ορυχείο της Μποτσουάνα.

    Η πέτρα, που βρέθηκε στο ορυχείο Karowe, το οποίο διαχειρίζεται η καναδική εταιρεία Lucara Diamond Corp., δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί και δεν είναι σαφές αν θα αποδώσει τους υψηλότερης ποιότητας πολύτιμους λίθους. Δεν είναι όμως πολύ μικρότερος από το διαμάντι Cullinan των 3.106 καρατίων, το μεγαλύτερο στον κόσμο, το οποίο ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική το 1905.

    Το διαμάντι βρέθηκε με τη χρήση τεχνολογίας ακτίνων Χ που έχει τοποθετηθεί στο ορυχείο για τον εντοπισμό λίθων υψηλής αξίας στο πρωτογενές σώμα μεταλλεύματος, ανέφερε η Lucara σε ανακοίνωσή της.

    Η νέα ανακάλυψη ακολουθεί τα δύο άλλα σημαντικά ευρήματα του ορυχείο Karowe, του διαμαντιού 1.758 καρατίων Sewelo και του 1.109 καρατίων Lesedi La Rona.

    «Η ικανότητα ανάκτησης ενός τόσο μεγάλου, άθικτου πετρώματος υψηλής ποιότητας αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της προσέγγισής μας για την ανάκτηση διαμαντιών», ανέφερε στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Lucara, William Lamb.

    Η ανακάλυψη έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι τιμές των διαμαντιών έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τον δείκτη Diamond Standard Index.

    Ο κλάδος σημείωσε άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές που έμειναν στο σπίτι ξόδεψαν περισσότερα χρήματα σε είδη πολυτελείας αντί για ταξίδια και ψυχαγωγία. Ωστόσο, η ζήτηση έχει έκτοτε εξασθενήσει και υπάρχει υπερπροσφορά στην αγορά.

    Η επιβράδυνση της Κίνας και η αύξηση της παραγωγής συνθετικών λίθων έχουν επίσης αυξήσει την πίεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεργασία της Μπιγιόνσε με την LVMH: Λανσάρουν νέο αμερικανικό ουίσκι

    Το θρυλικό Le Mans’ Heuer Monaco του Steve McQueen ψάχνει τον επόμενο ιδιοκτήτη του

    Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: And Just Like That… τίτλοι τέλους για την εταιρεία με τις εμβληματικές ψηλοτάκουνες γόβες της



    ΣΧΟΛΙΑ