• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βασιλιάς Κάρολος: Πόσα εκατομμύρια αναμένεται να εισρεύσουν σε εστιατόρια και παμπ από τη χρυσοφόρο στέψη

    • Bloomberg
    Πρίγκιπας Κάρολος

    Πρίγκιπας Κάρολος


    Περίπου 350 εκατ. λίρες (σχεδόν 400 εκατ. ευρώ) αναμένεται να βάλει στα ταμεία των βρετανικών παμπ και εστιατορίων η στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ‘, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες.

    Το Σάββατο 6 Μαΐου, η στέψη στο Αββαείο του Γουέστμινστερ θα βρεθεί στο επίκεντρο του τετραήμερου εορτασμού, που περιλαμβάνει την πρώτη συναυλία που έγινε ποτέ στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ.

    Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την επιπλέον αργία στις 8 Μαΐου, αλλά και την παράταση του ωραρίου για το σερβίρισμα αλκοόλ, που θα διαρκέσει από τις 23:00 έως τη 1:00 για το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου.

    «Η τελετή και όσα περιλαμβάνει θα δώσουν μεγάλη ώθηση στις επιχειρήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος της ενέργειας», δήλωσε η Kate Nicholls, διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα UKHospitality.

    Και καθώς η Βρετανία είναι η χώρα με τα πιο «γερά ποτήρια» σε ό,τι αφορά την μπύρα, η Heineken έχει προβλέψει ότι οι πολίτες θα καταναλώσουν 36,1 εκατ. μπύρες κατά τη διάρκεια της αργίας.

    Σημειώνεται ότι οι παμπ έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τους λογαριασμούς του ρεύματος -αφού η κυβέρνηση περιόρισε τη στήριξη τον Απρίλιο-, το υψηλό κόστος δανεισμού, αλλά και τον διψήφιο πληθωρισμό.

    Την Παρασκευή, ωστόσο, οι επιχειρήσεις της Βρετανίας ανέφεραν την ταχύτερη ανάπτυξη σε ένα χρόνο, τροφοδοτούμενη από τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες δαπάνες για υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ψυχαγωγίας και των διακοπών.

    «Άνθιση» στον Τουρισμό

    Αναμένεται επιπλέον άνοδος του εσωτερικού και εισερχόμενου τουρισμού.

    Σύμφωνα με τον τουριστικό οργανισμό Visit Britain, οι κρατήσεις πτήσεων από τις ΗΠΑ για τον Μάιο του 2023 ήταν αυξημένες κατά 10% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019. Κι αυτό ενώ οι Αμερικανοί επισκέπτες δαπανούσαν 14 εκατομμύρια λίρες ημερησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2019, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Γνωρίζουμε ότι οι αργίες φέρνουν οικονομική ώθηση στην τουριστική βιομηχανία, καθώς τα χρήματα πηγαίνουν σε τοπικές επιχειρήσεις και οικονομίες, υποστηρίζοντας θέσεις εργασίας.

    Η πρόσθετη ανοιξιάτικη αργία για τη στέψη θα βοηθήσει ακόμη στην έναρξη της σεζόν, παρέχοντας σε τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς τις πολύ απαραίτητες ταμειακές ροές, μετά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Visit Britain, Πατρίτσια Γέιτς.

    Διαβάστε επίσης: 

    Βρετανία: Επί ποδός 29.000 αστυνομικοί την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

    Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες – Εντυπωσιακά βίντεο από τις πρόβες



    ΣΧΟΛΙΑ