ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εταιρεία Fintech, Slice προσφέρει στους νεοπροσληφθέντες τριήμερη εβδομαδιαία εργασία με μισθό στο 80% της τρέχουσας αγοράς. Πρόκειται για μια win-win προσέγγιση που αφήνει χρόνο τους εργαζόμενους ώστε να ασχοληθούν με τα ενδιαφέροντα τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα μία σταθερή αμοιβή και εργασιακά οφέλη από την Slice, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Rajan Bajaj.
“Αυτό είναι το μέλλον της εργασίας”, υποστήριξε ο Bajaj, 28 ετών, σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι δεμένοι με μια δουλειά».
Παγκόσμιοι επενδυτές ρίχνουν δισεκατομμύρια δολάρια στις start up της τεχνολογίας στην Ινδία, πιέζοντας τους επιχειρηματίες να ενισχύσουν τις ομάδες τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει τεράστια κρίση στην εξεύρεση ταλέντων, καθώς οι εξωτερικοί συνεργάτες πληροφορικής, οι γίγαντες της Silicon Valley, οι παγκόσμιοι έμποροι λιανικής και τα τεχνολογικά κέντρα της Wall Street αγωνίζονται για να βρουν εργαζόμενους μηχανικούς και product managers, μαζί με εκατοντάδες ταχέως αναπτυσσόμενες νεοσύστατες εταιρείες.
Μικρότερη εργασιακή εβδομάδα
Η Slice εκτιμά ότι η προσέγγισή της θα την κάνει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Η εταιρεία απασχολεί 450 εργαζόμενους και θέλει να προσλάβει 1.000 μηχανικούς και product managers τα επόμενα τρία χρόνια.
“Είναι το καλύτερο και για τις δύο πλευρές”, εξήγησε ο Bajaj. «Οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν μισθό και πλήρη επιδόματα δουλεύοντας τρεις ημέρες την εβδομάδα και να περνούν τον υπόλοιπο χρόνο τους κυνηγώντας το όνειρο μίας start up, αναζητώντας συνιδρυτή ή ακολουθώντας άλλες ασχολίες εκτός εργασίας».
Οι ενέργειες για μία μικρότερη εργασιακή εβδομάδα έχουν ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα. Το 1926, ο Χένρι Φορντ υιοθέτησε την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας αντί για τις έξι ημέρες που ίσχυε εκείνη την εποχή, αφού τα πειράματα έδειξαν ότι η παραγωγικότητα δεν θα επηρεάζονταν. Κάποιες εταιρείες και ορισμένες χώρες έχουν πειραματιστεί με τετραήμερες εβδομάδες για χρόνια χωρίς να το υιοθετήσουν ευρέως.
Οι υποστηρικτές της μικρότερης εργασιακής εβδομάδας, προτάσσουν τώρα μελέτες που δείχνουν αύξηση της παραγωγικότητας και της ευημερίας των εργαζομένων, ωθώντας χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισλανδία να το δοκιμάσουν. Ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon.com ξεκίνησε τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία για επιλεγμένους υπαλλήλους το 2018, ενώ ακόμη και η Κίνα προσπαθεί να περιορίσει τις υπερβολικές ώρες εργασίας.
Επιστροφή στα γραφεία
Η Slice άρχισε να προσφέρει την επιλογή για τριήμερη εργασία τη Δευτέρα και στοιχηματίζει ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος: εκατομμύρια μηχανικοί ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα γραφεία τους, μετά από σχεδόν δύο χρόνια περιορισμού μέσω της εξ αποστάσεως εργασίας.
Η start up εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2016, ειδικεύεται στην προσφορά πιστωτικών καρτών στους νέους της Ινδίας. Eξέδωσε 110.000 κάρτες τον περασμένο μήνα, καθιστώντας την ανάμεσα στους κορυφαίους παρόχους της χώρας. Στους χρηματοδότες της περιλαμβάνονται η ιαπωνική Gunosy Capital και η ινδική Blume Ventures.
Οι νέες προσλήψεις θα δημιουργήσουν μικρές ομάδες, οι οποίες θα εργαστούν σε κρυπτονομίσματα ή προϊόντα buy-now-pay-later (που επιτρέπουν στους καταναλωτές να αγοράζουν είδη online και να τα εξοφλούν κάθε μήνα). Οι υφιστάμενοι υπάλληλοι μπορούν να επιλεγούν για το πρόγραμμα “υπό την προϋπόθεση ότι είναι κατάλληλοι”, δήλωσε ο Bajaj.
Διαβάστε ακόμα:
Jeff Bezos: Η πρώτη επένδυση του δισεκατομμυριούχου στο ηλεκτρονικό εμπόριο της Νοτιοανατολικής Ασίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμαζόνιος: Συμβολική επίσκεψη Μπάιντεν – Έντεκα δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή
- Χοληστερίνη: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μειώσετε τους κινδύνους
- Τουρκία: Αρνήθηκε τη χρήση του εναέριου χώρου της στο αεροσκάφος του προέδρου του Ισραήλ
- Αθήνα: Άνοιξαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής»