«Ρολά», μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την μετεγκατάστασή του σε νέο χώρο, «κατεβάζει» το εστιατόριο Four Seasons στο Μανχάταν, το μέρος που υπήρξε ο ορισμός της έννοιας του «power lunch».

Το εστιατόριο, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κτήριο Seagram Building το 1959 και στους τακτικούς θαμώνες του οποίου ήταν, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής Home Depot, Ken Langone, και ο Steve Schwarzman της Blackstone, μετακόμισε σε νέο χώρο το 2016, όταν ο ιδιοκτήτης του κτηρίου αρνήθηκε να ανανεώσει το μισθωτήριό του.

Ο εξοπλισμός του είχε βγει, μάλιστα, σε δημοπρασία, η οποία κράτησε 15 ολόκληρες ώρες, «πιάνοντας» συνολικά 4,1 εκατ. δολάρια, με τις καρέκλες να πουλιούνται πάνω από 3.000 δολάρια η κάθε μία!

Το εστιατόριο ξανάνοιξε πέρυσι στην East 49th Street και μαζί του «μετακόμισαν» οι τακτικοί θαμώνες του, από τον Steve Forbes μέχρι τον Donald Marron. Αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό.

Σε δηλώσεις του στους Times, ο Alex von Bidder εκ της διεύθυνσης του εστιατορίου ανέφερε ότι το εστιατόριο δεν είχε αρκετή δουλειά ώστε να είναι ικανοποιημένοι οι επενδυτές του, προαναγγέλλοντας το τέλος του.

Το ίδιο το εστιατόριο ήταν εξαιρετικό, ανέφερε ο ίδιος, για να συμπληρώσει: «Απλά δεν βγαίναμε· ο κόσμος της εστίασης έχει αλλάξει».

Four Seasons, Manhattan

 

Four Seasons, Manhattan

 

Four Seasons, Manhattan