Πλώρη για τις ΗΠΑ βάζει η Minor International, η εταιρεία με τα ξενοδοχεία στην Ταϊλάνδη, που εμφανίζονται στη δημοφιλή σειρά White Lotus, καθώς οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από τότε που άρχισε να προβάλλεται ο νέος κύκλος της σειράς, τον περασμένο μήνα.

Η Minor, που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους φιλοξενίας στην Ασία, σκοπεύει να ανοίξει ένα ξενοδοχείο Anantara, το κορυφαίο πολυτελές brand της, στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Bill Heinecke. Η δημοτικότητα της σειράς White Lotus έχει αλλάξει την άποψη της εταιρείας για την ανταγωνιστική αμερικανική αγορά, όπου έχει μόνο ένα ξενοδοχείο, που απέκτησε το 2018.

1

Τέσσερα ξενοδοχεία της Minor χρησιμοποιήθηκαν ως βασικές τοποθεσίες για τα γυρίσματα της σειράς, αναπαριστώντας το φανταστικό θέρετρο White Lotus στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων τριών ξενοδοχείων Anantara στο τουριστικό θέρετρο του Πουκέτ και στο δημοφιλές τροπικό νησί Κο Σαμούι, καθώς και του ξενοδοχείου Four Seasons στο ίδιο νησί. Από την πρεμιέρα της σειράς στα μέσα Φεβρουαρίου, οι απευθείας online κρατήσεις για τα τρία θέρετρα Anantara έχουν αυξηθεί κατά 41% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η επισκεψιμότητα στον ιστότοπο υπερδιπλασιάστηκε, δήλωσε ο Heinecke.

«Η σειρά πραγματικά εκτόξευσε τη διεθνή απήχηση της Minor και των ξενοδοχείων μας, ειδικά του Anantara», ανέφερε ο Heinecke, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας, σε αποκλειστική συνέντευξή του. «Ακόμη δεν έχουμε Anantara στις ΗΠΑ, αλλά ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή. Ελπίζω να έχουμε τουλάχιστον ένα», πρόσθεσε.

Η στρατηγική επέκτασης στις ΗΠΑ αποτελεί νέα προσθήκη στους στόχους ανάπτυξης της εταιρείας, οι οποίοι ανακοινώθηκαν την ημέρα που το White Lotus έκανε πρεμιέρα στην ταϊλανδική τηλεόραση. Ο όμιλος στοχεύει να επεκταθεί στα 850 ξενοδοχεία έως το 2027 και στα 1.000 έως το 2030, από τα 562 που λειτουργεί ή κατέχει στις 57 χώρες όπου έχει παρουσία. Προηγουμένως, είχε ανακοινώσει σχέδια για την είσοδό του σε μεγάλες αγορές όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη.

Το λεγόμενο «White Lotus effect» της Minor θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάκαμψη του παγκόσμιου τουρισμού, ιδιαίτερα στην Ταϊλάνδη – την κύρια αγορά της – και στην Ευρώπη, όπου έχει και τις περισσότερες επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Ο Heinecke ανέφερε ότι η εταιρεία είχε καλές επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο και περιμένει να σημειώσει ξανά ρεκόρ φέτος, μετά τα καλύτερα κέρδη στην ιστορία της το 2024, με αύξηση 43% στα καθαρά κέρδη.

Το White Lotus «θα μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο 75χρονος αμερικανοταϊλανδός επιχειρηματίας. «Αυτό που με κάνει ακόμα πιο περήφανο είναι το γεγονός ότι καταφέραμε να μεταφέρουμε το Anantara, που είναι ένα ταϊλανδέζικο brand, στη διεθνή αγορά.»

Ο τουρισμός παραμένει φωτεινό σημείο και βασικός μοχλός ανάπτυξης της υποτονικής οικονομίας της Ταϊλάνδης, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην περιοχή. Η κυβέρνηση στοχεύει οι αφίξεις ξένων τουριστών να ξεπεράσουν τα 40 εκατομμύρια φέτος, αφήνοντας πίσω το ρεκόρ του 2019. Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 9 Μαρτίου, η Ταϊλάνδη υποδέχθηκε 7,66 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση 4,4% σε ετήσια βάση.

Η μετοχή της Minor έχει σημειώσει άνοδο περίπου 7% φέτος, σε αντίθεση με τη γενική πτώση του ταϊλανδέζικου χρηματιστηρίου, που καταγράφει απώλειες 17% και συγκαταλέγεται στις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία.

Διαβάστε επίσης:

Wyndham Hotels & Resorts: 50 νέα ξενοδοχεία – Ρεκόρ 252.000 δωματίων

Η «όαση» της κληρονόμου του οίκου Gucci στην Καλιφόρνια ενοικιάζεται προς 28.000 δολάρια τον μήνα

Ποιο σούπερ μόντελ και κορίτσι του Pirelli πουλά το χρυσό παλάτι της στο Beverly Hills για $26 εκ. δολάρια;