ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Sergey Brin: Από τα ψυχεδελικά φάρμακα, στο Πάρκινσον και τα «ενεργειακά νησιά» – Πού επενδύει ο συνιδρυτής της Google
Ο ρυθμός αύξησης των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα έχει περάσει σε ένα διαφορετικό επίπεδο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Hu Kun, πρόεδρος της Contec Medical Systems Co. Οι μετοχές της εταιρείας που κατασκευάζει όργανα υπερδεκαπλασιάστηκαν κατά την πρεμιέρα της εταιρείας στο χρηματιστήριο στις αρχές της εβδομάδας και σημείωσαν άνοδο ρεκόρ κατά 986% στη συνεδρίαση της Πέμπτης.
Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό 49% που κατέχουν στην εταιρεία ο Hu και ο πατέρας του αύξησε τη συνολική περιουσία των δύο στα 3,1 δισ. δολάρια, ουσιαστικά σε μία νύχτα, σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg Billionaires Index. Ο Wang Guili, ένα διευθυντής της Contec ο οποίος κατέχει 15% της εταιρείας, έχει πλέον περιουσία 947 εκατ. δολάρια, ενώ στις αρχές της εβδομάδας βρέθηκε για λίγο στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.
Από τις εταιρείες που έκαναν το ντεμπούτο τους στην αγορά της Κίνας αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον τρεις δημιούργησαν νέους δισεκατομμυριούχους.
Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη πιο συνηθισμένο, καθώς η Κίνα επιδιώκει να απελευθερώσει τις κεφαλαιαγορές της. Οι εταιρείες στην αγορά τεχνολογίας ChiNext στην Σεντσέν δεν έχουν πλέον όρια συναλλαγών κατά την πρώτη τους εβδομάδα, όπως συμβαίνει με την αγορά Star στη Σαγκάη. Οι 18 εταιρείες που εισήχθησαν στην ChiNext τη Δευτέρα είχαν κέρδη κατά μέσο όρο 212% στο κλείσιμο της συνεδρίασης.
Οι αρχικές δημόσιες προσφορές αποτελούν ένα σημαντικό κανάλι για τη δημιουργία πλούτου στην Κίνα, και το ξέσπασμα του κορονοϊού δεν εμπόδισε την αγορά να δημιουργήσει νέους δισεκατομμυριούχους. Τουλάχιστον 24 άτομα έγιναν μέλη του συγκεκριμένου κλαμπ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένων πρώην εκπαιδευτικών, λογιστών και προγραμματιστών λογισμικού.
Η Contec πουλά προϊόντα όπως οξύμετρα, εξοπλισμό υπερήχων και ιατρικές οθόνες σε περισσότερες από 130 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ινδίας και του Καναδά. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,8% πέρυσι στα 387 εκατομμύρια γιουάν (56 εκατομμύρια δολάρια), με το 73% να προέρχονται από το εξωτερικό, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας.
Η φρενίτιδα για τις δημόσιες εγγραφές της περασμένης Δευτέρας έδωσε ώθηση και σε άλλες περιουσίες, όπως αυτής του Steven Yang. Η περιουσία του ιδρυτή και CEO της κατασκευάστριας τηλεφωνικών φορτιστών Anker Innovations Technology Co. αξίζει τώρα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως χάρη στην αρχική εκτίναξη των μετοχών της εταιρείας. Είναι πρώην υπάλληλος της Google που χρησιμοποίησε τις αποταμιεύσεις της μητέρας του για να ιδρύσει την Anker το 2011.
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάποιοι μας ψηφίζουν κατά κάποιο τρόπο, αγοράζοντας τις μετοχές μας», δήλωσε ο Yang σε συνέντευξη στο Bloomberg Television.
Ενώ η υπόλοιπη εβδομάδα ήταν σχετικά ήσυχη, ο Dai Lizhong, του οποίου η Sansure Biotech Inc. άρχισε να διαπραγματεύεται την Παρασκευή, έχει επίσης γίνει δισεκατομμυριούχος. Το 37% του μεριδίου του στην εταιρεία αξίζει τώρα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή της δημόσιας εγγραφής.
Με τις περίπου 25 εταιρείες που βρίσκονται στην ουρά για να πραγματοποιήσουν δημόσιες εγγραφές στη Σαγκάη και στη Σεντσέν κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να ανοίξουν σαμπάνιες σύντομα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση