ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Ο γιος ενός Ρώσου δισεκατομμυριούχου που έχασε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια κάνοντας κινήσεις trading όταν φοιτούσε στο πανεπιστήμιο, είπε σε δικαστήριο του Λονδίνου ότι «απογοήτευσε» τον πατέρα του, έναν μεγιστάνα που «δεν έχασε ποτέ την αίσθηση της αξίας του χρήματος».
Ο Temur Akhmedov κατέθεσε σε δικαστήριο του Λονδίνου, καθώς η μητέρα του τον κατηγορεί ότι συνεργάζεται με τον πατέρα του, Farkhad Akhmedov, για να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία μετά το διαζύγιο τους. Ο Temur αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι έχασε πολλά χρήματα.
Ο πατέρας του, που ήταν κάποτε έμπορος γούνας, πριν δημιουργήσει την περιουσία του μέσω της παραγωγής φυσικού αερίου στη Σιβηρία, εξοργίστηκε όταν ανακάλυψε τις απώλειες που κατέγραψε με αυτόν τον τρόπο, υποστήριξε.
«Υποψιάζομαι ότι σκέφτηκε πως ο ίδιος δεν θα έκανε ποτέ τα ίδια λάθη που έκανα εγώ», δήλωσε ο 27χρονος κατά την κατάθεση του την Τετάρτη. “Για αυτόν, ήταν σοκαριστικό το ποσό που χάσαμε, και μάλιστα τόσο γρήγορα”.
Ο Temur είπε ότι στην αρχή οι κινήσεις του ήταν πετυχημένες και έβγαλε κάποια κέρδη από το trading μετοχών, αλλά στη συνέχεια, ακολούθησε μία σειρά ζημιογόνων κινήσεων, την εποχή που εκείνος φοιτούσε στο London School of Economics. Όταν προσπάθησε να ανακτήσει τα χρήματα, αύξησε την έκθεση του στο κίνδυνο με αποτέλεσμα να χάσει τα πάντα, εξήγησε στο δικαστήριο.
Αυτό που συνέβη με τις συναλλαγές του Temur αποτελεί το κλειδί στον τελευταίο νομικό αγώνα της μεγαλύτερης υπόθεσης διαζυγίου της Βρετανίας.
Η μητέρα του, Tatiana, υποστήριξε ότι ο νεαρός βοήθησε τον πρώην σύζυγο της να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που πραγματοποίησε με μεγάλα ποσά. Ωστόσο, ο Temur, ο μεγάλος της γιος, επιμένει ότι εκείνη γνώριζε τα πάντα για τις απώλειες που υπέστη λόγω του trading.
Στόχος της Tatiana είναι να λάβει από τον πρώην σύζυγο της το ποσό των 450 εκατ. στερλινών (600 εκατ. δολάρια) που της έχει εκδικάσει το δικαστήριο λόγω του διαζυγίου. Ο Farkhad Akhmedov αρνήθηκε να πληρώσει, αναγκάζοντας την να ξεκινήσει δικαστικούς αγώνες σε τουλάχιστον έξι χώρες.
Ο Farkhad κέρδισε μεγάλο μέρος της περιουσίας του από την πώληση του μεριδίου του σε ένα Ρώσο παραγωγό φυσικού αερίου το Νοέμβριο του 2012, έναντι 1,4 δισ. δολαρίων. Η πρώτη του επιχείρηση εμπορίας γούνας, κατέρρευσε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Temur υποστήριξε ότι ο πατέρας του πήρε τις δικές του αποφάσεις. Επίσης, τόνισε ότι η επιλογή της μητέρας του να τον οδηγήσει στο δικαστήριο ήταν «ιδιαίτερα θλιβερή και από πολλές απόψεις αρκετά τρομακτική». Η σχέση του μαζί της, είπε, έχει διακοπεί εντελώς.
Ο δικαστικός αγώνας οδήγησε στις έως τώρα ανεπιτυχείς νομικές προσπάθειες της Tatiana για την κατάσχεση ενός σούπερ γιοτ 115 μέτρων (377 ποδιών) που κάποτε ανήκε σε έναν άλλο Ρώσο δισεκατομμυριούχο, τον Roman Abramovich, και μια συλλογή μοντέρνας τέχνης αξίας άνω των 140 εκατομμυρίων δολαρίων που φυλάσσεται σε μια ασφαλή εγκατάσταση στο Λιχτενστάιν, γνωστή ως «Treasure House».
Ο Temur είπε ότι αν είχε καταφέρει να κερδίσει από τις μετοχές, τότε τα κέρδη θα είχαν παραμείνει στην Βρετανία και θα ήταν διαθέσιμα για την μητέρα του.
«Και ο μόνος λόγος που τα ποσά αυτά δεν υπάρχουν είναι επειδή έκανα κακές επενδύσεις και τα έχασα”, τόνισε.
Ρεκόρ αγορών αντικειμένων πολυτελείας στο διαδίκτυο – Τι πουλούν Sotheby’s και Christie’s
Ugur Sahin: Ο συνιδρυτής της BioNTech στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου
Μπομπ Ντίλαν: Εμπορική συμφωνία «μαμούθ» 200 εκατ. δολαρίων (video)
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike