• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Νικέλιο: Νέα βουτιά κατά 15% στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου

    • Bloomberg
    Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME)

    Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME)


    Στο limit down βρέθηκε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση το νικέλιο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME), καθώς οι τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν μετά την πρωτοφανή εκτίναξη που σημείωσαν στις αρχές του μήνα.

    Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά 15% στα 31.380 δολάρια ανά τόνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2015, αναφέρει το bloomberg.

    Αυτή η τιμή είναι σε κοντά στην τιμή του νικελίου στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και κοντά στο επίπεδο των 30.000 δολαρίων που ορισμένοι traders είπαν ότι θα επέτρεπε στην αγορά να εξομαλυνθεί.

    Το LME διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και ακύρωσε συναλλαγές αξίας 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 8 Μαρτίου, όταν οι τιμές του νικελίου εκτινάχθηκαν λόγω short squeeze σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από 100.000 δολάρια ο τόνος, προκειμένου να διευκολύνει τους traders να πληρώσουν τις κλήσεις περιθωρίου έναντι των ζημιογόνων short θέσεων τους.

    Η απόφαση αυτή πυροδότησε την οργή των επενδυτών των οποίων οι συναλλαγές ακυρώθηκαν, καθώς έκτοτε αγωνίζονται να βγουν από τις θέσεις τους με τις τιμές να παραμένουν καθημερινά κλειδωμένες στο χαμηλότερο όριο διαπραγμάτευσης.

    LME nickel is approaching parity with prices seen in Shanghai
    Η τιμή του νικελίου στο LME πλησιάζει τις τιμές που σημειώνονται στη Σαγκάη

    Ενώ η αγορά άνοιξε ξανά την περασμένη Τετάρτη, οι συναλλαγές παρέμειναν ουσιαστικά παγωμένες την προηγούμενη εβδομάδα καθώς τα ημερήσια όρια δεν επέτρεψαν στις τιμές να υποχωρήσουν σε ένα επίπεδο όπου οι αγοραστές θα ήταν πρόθυμοι να υποβάλουν προσφορές.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης νικελίου στη Σαγκάη υποχώρησαν κατά 6,4% τη Δευτέρα στα 205.670 γιουάν ανά τόνο, ή 32.316 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νικέλιο: Χαοτική εικόνα και νέα προβλήματα στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου



    ΣΧΟΛΙΑ