ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο, εστιάζοντας σε μέτρα που θα επιτρέψουν στους Βρετανούς να συνεχίσουν να επισκέπτονται τη χώρα, όπως γίνεται σήμερα. Και αυτό γιατί οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικών εσόδων για την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, αν διακοπή ξαφνικά η ροή των περίπου 3 εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά κάθε χρόνο, το σοκ για τον τουριστικό κλάδο, που αντιστοιχεί περίπου στο 1/6 του ΑΕΠ της χώρας, θα είναι μεγάλο.
Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλαν σε ποσοστό άνω του 14% στα τουριστικά έσοδα της χώρας στο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.
Η συμβολή αυτή υποχώρησε πέρυσι κατά 6,2%, στα 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο αριθμός των Βρετανών επισκεπτών μειώθηκε κατά 1,7%, στα 2,9 εκατ. άτομα.
Η ελληνική κυβέρνηση θέλει, σύμφωνα με το Bloomberg, να διασφαλίσει ότι οι αριθμοί αυτή δεν πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω σε περίπτωση «σκληρού» Brexit. Γι’ αυτό και ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να διατηρηθεί το καθεστώς της δυνατότητας εισόδου στη χώρα χωρίς βίζα για όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, η Ελλάδα θα διατηρήσει πιθανότατα ως έχει το status των Βρετανών πολιτών που ζουν στη χώρα και δεν θα τους αντιμετωπίζει ως πολίτες τρίτων χωρών ή πολίτες προερχόμενους από χώρες εκτός ΕΕ, τονίζει στο πρακτορείο ο ίδιος αξιωματούχος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΔΜΗΕ: Διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
- Γεύμα με McDonald’s εν πτήσει για Τραμπ, Μασκ και Κένεντι – «Ξαναδίνουμε στην Αμερική την υγεία της από αύριο»
- Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις στη ΝΔ – Λάθος κίνηση ένα κόμμα Σαμαρά
- Αυτή είναι η Οδηγία CSRD που αλλάζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων