ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
LVMH, L’Oreal, Kering: Απώλειες ρεκόρ για τους Γάλλους δισεκατομμυριούχους – 70 δισ. δολ. «έκαναν φτερά» το 2024
Ο «τιτάνας» των πολυτελών ειδών Μπερνάρ Αρνό (Bernard Arnault) ξεπέρασε τον πρόεδρο της Berkshire Hathaway Inc., Warren Buffett, για να γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.
Ο Γάλλος, ο οποίος έχει προσθέσει 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του μέχρι στιγμής φέτος, «αξίζει» πλέον 83,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω τον Buffett κατά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, για να μπει στην πρώτη τριάδα για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κατάταξη πλούτου του Bloomberg το 2012. Ο Arnault, πρόεδρος της μητρικής της Louis Vuitton, LVMH, είναι επίσης ο μόνος Ευρωπαίος πέρα από τον Ισπανό ιδιοκτήτη της Zara, Amancio Ortega, που έχει φτάσει στην τρίτη θέση της λίστας.
Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της Arnault συνδέεται με τις μετοχές της Christian Dior και της LVMH, οι οποίες έχουν κάνει αμφότερες άλμα 20% χάρη στο ρεκόρ πωλήσεών τους, αντισταθμίζοντας την επιβράδυνση στην Κίνα.
Τα κέρδη του Arnault το 2018 ανταγωνίζονται αυτά του ιδρυτή της Amazon.com, Jeff Bezos, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος έχει προσθέσει 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 140,1 δισεκατομμύρια δολάρια στο δείκτη του Bloomberg. Μόνο ο Mark Zuckerberg είχε καλύτερο ξεκίνημα στη χρονιά, με την περιουσία του συνιδρυτή της Facebook Inc. να ανεβαίνει κατά 15,3 δισ. δολάρια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Kylie Jenner: Αυτή είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερος με εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων ο Κάρλος Γκοσν
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 10 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση