Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Κινεζική εφημερίδα: Ευπρόσδεκτη στην Κίνα η Google, εφόσον συμμορφωθεί με τους νόμους

Η Google, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου, είναι ευπρόσδεκτη να επιστρέψει στην Κίνα εφόσον συμμορφωθεί με τους νόμους της χώρας και το δικαίωμα ελέγχου του Διαδικτύου εντός των συνόρων της, αναφέρει η εφημερίδα People’s Daily.

Το άρθρο γνώμης στην κρατική εφημερίδα ανέφερε πως η απόσυρση της μονάδας της Alphabet Inc από την Κίνα το 2010, όταν διαμαρτυρήθηκε για χακάρισμα και λογοκρισία, ήταν ένα λάθος που την ανάγκασε να χάσει ευκαιρίες. Κατέστησε επίσης την Google πολιτικοποιημένο brand, μία “τραγωδία” για την εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Google αναζητά τρόπους επανόδου στην Κίνα, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη δεξαμενή χρηστών του Διαδικτύου, μέσω μίας εφαρμογής αναζήτησης που θα συμμορφώνεται με την κινεζική λογοκρισία, καθώς και μέσω συνεργασιών με τοπικές εταιρείες, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση του θέματος. Μετά την απόσυρσή της, οι περισσότερες υπηρεσίες της μπλοκαρίστηκαν στη χώρα. Τα νέα για μία πιθανή επιστροφή της έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από εργαζομένους και κριτική από υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βουλευτές.

“Η απόφαση αποχώρησης από την κινεζική αγορά ήταν μία τεράστια γκάφα, που έκανε την εταιρεία να χάσει χρυσές ευκαιρίες στην ανάπτυξη του Διαδικτύου στην Κίνα”, ανέφερε η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος. “Η Google είναι ευπρόσδεκτη να επιστρέψει στην Κίνα, όμως αποτελεί προαπαιτούμενο να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του νόμου”.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της People’s Daily, καθώς και στη σελίδα της στο Facebook, μια πλατφόρμα που επίσης είναι μπλοκαρισμένη στη χώρα.

Το σχόλιο αντανακλά την πάγια γραμμή της Κίνας ότι όλες οι ξένες εταιρείες που επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στη χώρα πρέπει να συμμορφώνονται στα τοπικά στάνταρ. Οι κινεζικοί κολοσσοί της τεχνολογίας συχνά λογοκρίνονται, με αναρτήσεις που κρίνονται επιβλαβείς για τη δημόσια τάξη να σβήνονται γρήγορα από τη δημόσια θέα. Αυτές ποικίλουν από ειδήσεις για διαμαρτυρίες μέχρι τον χαρακτήρα κόμικ Γουίνι το Αρκουδάκι, αφού συγκρίθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ηλεκτρονικά οι καταγγελίες για τα αυθαίρετα το 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Παρασκήνιο: Οι τράπεζες προτείνουν και πάλι σε δανειολήπτες να παραχωρήσουν οικειοθελώς τα ακίνητά τους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  H επική οικογένεια Μπόμπολα δεν μένει πια εδώ!