ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτό είναι το συμπέρασμα των υπευθύνων στρατηγικής του διεθνούς οίκου, οι οποίοι αναμένουν ότι η ζήτηση για μετοχές θα αυξηθεί περίπου κατά 600 δισ. δολάρια σε σχέση με φέτος. Παράλληλα, η προσφορά θα μειωθεί κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια, επιστρέφοντας στα πολύ χαμηλά επίπεδα όπου βρισκόταν από το 2016 έως το 2018, αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου.
«Η βελτίωση αυτή είναι παρόμοια με τη βελτίωση στο ισοζύγιο ζήτησης/προσφοράς που καταγράφηκε το 2019 σε σχέση με το 2018, περίοδο κατά την οποία οι μετοχές παγκοσμίως είχαν ενισχυθεί περίπου κατά 25%», επισήμανε η JPMorgan.
Η αύξηση της ζήτησης αναμένεται να προέλθει από ιδιώτες επενδυτές, με βάση τα στοιχεία του Νοεμβρίου, δήλωσε η JPMorgan. Οι αναλυτές προβλέπουν οι εισροές από τη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών να διαμορφώνεται πέριξ των 40 δισεκατομμύρια δολαρίων το μήνα για το 2021, κοντά στον ιστορικό μέσο όρο.
Τα κρατικά επενδυτικά funds και οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να είναι πιο «μετριοπαθείς» στις αγορές μετοχών και τα λεγόμενα risk parity funds μπορεί να θελήσουν να αυξήσουν την έκθεσή τους μετά από τη μείωση του 2020. Ταυτόχρονα, η προσφορά θα μειωθεί με την ομαλοποίηση που αναμένεται στις μοχλευμένες εξαγορές και στις αγορές ιδίων μετοχών», αναφέρει η JPMorgan.
Η μετοχή που κερδίζει 562% από τις αρχές του έτους, αλλά δεν την καλύπτει κανένας αναλυτής
Ο «Warren Buffett των ομολόγων» αποχωρεί από τη διαχείριση κεφαλαίων
Goldman Sachs: Η νέα κίνηση που ισχυροποιεί την παρουσία της στην Κίνα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ