• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι millennials κάνουν ένα ακριβό επενδυτικό λάθος

    • Bloomberg


    Η γενιά των millennials νομίζει ότι τα μετρητά είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση. Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι δε βλέπουν καλές αποδόσεις.

    Σχεδόν 1 στους 3 millennials ανέφερε ότι τα εργαλεία μετρητών, όπως οι λογαριασμοί καταθέσεων, είναι το καλύτερο μέρος για να επενδύσουν χρήματα που δεν θα χρειαστούν για τα επόμενα 10 χρόνια. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις παλαιότερες γενιές (οι περισσότερες εκ των οποίων προτιμούν το χρηματιστήριο) είναι μόλις 21%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

    Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό του Bankerate.com από την εταιρεία ερευνών GfK SE, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία αυτόν το μήνα από 1.000 Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και πάνω. Οι millennials καθορίστηκαν ως αυτοί ηλικίας από 18 έως 37 ετών.

    Άρα προσπαθούν οι millennials να εκμεταλλευθούν την άνοδο των επιτοκίων για να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικές αποδόσεις; Όχι ιδιαίτερα. Η γενιά αυτή έχει τη χαμηλότερη τάση να κερδίζει τόκους από τις καταθέσεις της. Πάνω από 1 στους 5 millennials είπε ότι κερδίζει λιγότερο από 1% επιτόκιο στις καταθέσεις του, ενώ περίπου το 19% των millennials ανέφεραν ότι δε λαμβάνουν κανένα επιτόκιο, σύμφωνα με την έρευνα. Οι millennials διαπιστώθηκε επίσης ότι είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να μη γνωρίζουν τι επιτόκιο έχουν στις καταθέσεις τους.

    Ο στόχος της Fed για τον πληθωρισμό είναι στο 2%, επομένως το να κερδίζεις λιγότερα από τον πληθωρισμό σημαίνει απώλεια αγοραστικής δύναμης”, δήλωσε ο Greg McBride, επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Bankrate.com.

    Μόνο το 18% των Αμερικανών ενηλίκων λαμβάνουν επιτόκιο άνω του 1,5% στις καταθέσεις τους, σε μία περίοδο όπου οι υψηλότερες διαθέσιμες αποδόσεις καταθετικών λογαριασμών ανέρχονται άνω του 2%. Οι baby boomers είναι η γενιά με μεγαλύτερη πιθανότητα να λαμβάνει επιτόκιο άνω του 1,5% στις καταθέσεις της.

    “Το ρευστό είναι πλήρως κατάλληλο για το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας”, είπε ο McBride. “Αλλά όταν αποταμιεύετε για μία δεκαετία ή παραπάνω, μπορείτε να αντέξετε ένα βραχυχρόνιο ρίσκο με αντάλλαγμα τη δύναμη αξιοποίησης των υψηλότερων αποδόσεων που συνοδεύουν τις επενδύσεις όπως το χρηματιστήριο”.

    Γιατί οι millennials είναι τόσο επιφυλακτικοί με τις επενδύσεις σε μετοχές; Είναι απλό, σύμφωνα με τον McBride: “Αυτή η γενιά τρόμαξε με το χρηματιστήριο στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης”, δήλωσε.

    Παρά τις πρόσφατες αυξήσεις θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας, οι χρηματοπιστωτικές προοπτικές των millennials δεν είναι λαμπρές. Αυτοί οι νεαροί Αμερικανοί είναι υπερφορτωμένοι με φοιτητικά δάνεια, έχουν αποταμιεύσει λίγα σε καταθέσεις και συνταξιοδοτικά προγράμματα και δυσκολεύονται να βρουν σπίτια που να μπορούν να πληρώσουν.

    Οι millennials πρέπει να επενδύσουν στις μετοχές, ειδικά για τον συνταξιοδοτικό τους λογαριασμό”, είπε ο McBride. “Κάθε χίλια δολάρια που βάζεις στην άκρη σήμερα μπορούν να γίνουν 15.000 δολάρια μέχρι να βγεις στη σύνταξη. Αλλά αυτό δε συμβαίνει αν βολεύεσαι με μία επένδυση σε ασφαλές καταφύγιο”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το «βυζαντινό παιχνίδι» των golden boys του ΤΧΣ για την ανάδειξη του CEO της Εθνικής Τράπεζας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Κόκκινη κάρτα» στην Folli Follie από την Atradius – Ο ασφαλιστικός κολοσσός ήρε την κάλυψη στην ελληνική εταιρεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Attica Bank: Στο «τραπέζι» σήμερα η πρόταση της Rothschild



    ΣΧΟΛΙΑ