ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ερωτήματα για υποτιμητική κερδοσκοπία σε Πειραιώς και Εθνική, η δυνατή ΔΕΗ, τα ανέκδοτα με τις πρόωρες εκλογές, ο Σαμαράς και το μήνυμα Μητσοτάκη, οι οργισμένοι βιομήχανοι και ο παραλογισμός με το σπίτι του γιατρού στη Φιλοθέη
Η Alphabet της Google σταμάτησε κάθε ανθρώπινη παρέμβαση στα αποσπάσματα του φωνητικού οδηγού τον Ιούλιο, όταν ένας Ολλανδός διέρρεσε κάποια αποσπάσματα σε έναν δημοσιογράφο ο οποίος κατάφερε να αναγνωρίσει συγκεκριμένους ανθρώπους στις ηχογραφήσεις. Τη Δευτέρα, η Google δήλωσε ότι θα επαναφέρει τους εργαζόμενους που θα ελέγχουν τις ηχογραφήσεις, ωστόσο πρόσθεσε ένα νέο σύνολο προφυλάξεων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών.
Η Google και άλλες εταιρείες όπως η Amazon.com Inc. χρησιμοποιούν τις ηχογραφήσεις για να ελέγξουν τις μεταφραστικές μηχανές και να τις κάνουν πιο έξυπνες. Η πρακτική είναι ευρέως διαδεδομένη, αλλά έχουν προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους χρήστες που φοβούνται ότι οι μεγάλες εταιρείες τους παρακολουθούν. Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι τα ηχητικά αποσπάσματα δεν συνδέονται με προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία.
Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της Google, η εταιρεία θα ενημερώσει τους χρήστες ότι μπορεί οι εργαζόμενοι της εταιρείας να ακούσουν την ηχογραφημένη συνομιλία τους αν αυτή επιλεγεί και χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ποιότητας του ήχουν, δήλωσε ο Nino Tasca, στέλεχος της Google, σε μία ανάρτηση. Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να αναγνωρίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον ήχο που καταγράφηκε τυχαία. Συνήθως, ο βοηθός ακούει μόνο όταν κάποιος λέει τη φράση, “Hey, Google”, αλλά κατά περίπτωση ο υπολογιστής μπορεί να ερμηνεύσει εσφαλμένα τη φράση και να αρχίσει να ακούει όταν ο πελάτης δεν το γνωρίζει.
“Πιστεύουμε ότι πρέπει να έχετε τον έλεγχο των δεδομένων σας και πάντα εργαζόμασε για να διατηρούμε την ασφάλεια τους. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση της διαφάνειας όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ρυθμίσεών μας, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποιο ταιριάζει καλύτερα σε εσάς”, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση.
Η Google δήλωσε επίσης ότι οι χρήστες μπορούν να δουν τις παρελθούσες συνομιλίες τους με την φωνητική βοήθεια και να διαγράψουν οποιαδήποτε από αυτές ανά πάσα στιγμή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε αχαρτογράφητα νερά οι εταιρείες τεχνολογίας – Ποιοι λένε «Πρώτα η Ευρώπη»
- Χρηματιστήριο: Tι μπορεί να επαναφέρει ακόμα και σήμερα την αγορά, ποια χαρτιά πλήρωσαν την «μήνιν» των πωλητών
- Τα guts των Σαράντη και Φέσσα, γιατί είναι έξαλλοι στο ΜΜ με την Απαλαγάκη, η δωρεά του Πατέρα και οι νέες περιπέτειες των Coustas στις Σπέτσες
- Εύθραυστες ισορροπίες στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι σύμμαχοι, ο ρόλος του Τραμπ και η αστάθεια στις αγορές