Επέστρεψε στο «Νο 1» της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας ο Gautam Adani, λίγες μέρες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι δεν χρειάζονταν νέες έρευνες για τους ισχυρισμούς της Hindenburg Research εναντίον του ομίλου του μεγιστάνα.

Η καθαρή περιουσία του Adani αυξήθηκε 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία μέρα, στα 97,6 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να ξαναπάρει την πρώτη θέση στην περιοχή από τον συμπατριώτη του Mukesh Ambani, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

1

Ο Αμπάνι, πρόεδρος της Reliance Industries, υστερεί κατά ένα μικρό ποσό, έχοντας περιουσία 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δείχνει ο δείκτης.

Η επιστροφή του επιχειρηματία, ο οποίος ξεκίνησε ως έμπορος διαμαντιών τη δεκαετία του 1980, κλείνει μια χρονιά γεμάτη σημαντικά γεγονότα για τον όμιλο του Adani.

Παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Hindenburg για εταιρική απάτη, ο Όμιλος Adani έχασε περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία κάποια στιγμή πέρσι και πέρασε μήνες προσελκύοντας επενδυτές, δανειστές, αποπληρωμή χρέους και κατευνάζοντας τις ανησυχίες των ρυθμιστικών Αρχών.

Η μετοχή του Ομίλου Adani έκανε ράλι αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας διέταξε αυτήν την εβδομάδα τη ρυθμιστική Αρχή της τοπικής αγοράς να ολοκληρώσει την έρευνά της για τον όμιλο εντός τριών μηνών, ενώ τόνισε ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω έρευνες, δίνοντας τέλος στο σίριαλ.

Η δικαστική αναστολή είχε κέρδος 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Adani – το μεγαλύτερο στον κόσμο φέτος – μετά την καταγραφή μιας από τις μεγαλύτερες απώλειες περιουσίας στον κόσμο το 2023.

Η καθαρή θέση του Adani, ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως. Ήταν στα 118,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο κλείσιμο της 24ης Ιανουαρίου, λίγο πριν δημοσιευτεί η έκθεση του Hindenburg.

Ο Adani, ο όμιλος του οποίου έχει δεσμευθεί να επενδύσει 100 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία για την πράσινη μετάβαση στις επιχειρήσεις του, επιστρέφει στη ραγδαία διαφοροποίηση της αυτοκρατορίας, που ξεκίνησε από το εμπόριο διαμαντιών, με κέντρα δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη, αστική ανάπτυξη, αεροδρόμια και μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: 

Τα 7 ξενοδοχειακά θαύματα του 2024 – Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό

Günther Fielmann: Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της ιστορικής γερμανικής αλυσίδας οπτικών

O Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα, η Μαντόνα και το κοσμοπολίτικο Saint Barth’s ως πόλος έλξης της ελίτ