Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Έτοιμες να κλείσουν με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο οι ευρωπαϊκές μετοχές

Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ

Με μικρές μεταβολές άνοιξαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, οι οποίες ετοιμάζονται να κλείσουν την εβδομάδα με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων πέντε και πλέον μηνών, καθώς η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές προκαλεί σοβαρή ανησυχία για την ανάπτυξη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 υποχωρούσε λιγότερο από 0,1%, αλλά ετοιμάζεται να καταγράψει απώλειες της τάξης του 2,3% σε επίπεδο εβδομάδας, που είναι και η χειρότερη επίδοσή του από τις 23 Μαρτίου.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μοναδικός κλάδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ενισχύεται αυτήν την εβδομάδα, με αιχμή τις ιταλικές τράπεζες UBI Banca και Banco BPM, καθώς οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία υποχωρούν.

Μετά από μια οικονομική αιμορραγία που κράτησε 25 συνεχείς εβδομάδες, τα ευρωπαϊκά μετοχικά κεφάλαια είδαν τις πρώτες τους εισροές ρευστότητας την περασμένη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας 0,3 δισ. δολάρια, ενώ οι συνολικές εκροές τους από την αρχή του έτους ήταν, πριν από αυτήν την τελευταία εξέλιξη, στα 40 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch.