ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι κυβερνήσεις πρέπει να φορολογήσουν τις εταιρείες ενέργειας, για να βοηθήσουν τους φτωχότερους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, δήλωσε ο CEO της Shell.
«Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Μπεν βαν Μπέρντεν, στο Energy Intelligence Forum, ένα μεγάλο συνέδριο για τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Λονδίνο την Τρίτη.
«Η προστασία των φτωχών σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να φορολογήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτό το χώρο σήμερα», σημείωσε.
Οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα θέτοντας ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τα υπερκέρδη των εταιρειών, τα οποία θα επιστρέψουν ως οικονομική ενίσχυση σε πελάτες και επιχειρήσεις. Σε συζητήσεις βρίσκεται και το πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου και της ενέργειας σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι καταναλωτές.
Ο βαν Μπέρντεν δεν συμφωνεί με την πρόταση για το πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας ότι εταιρείες όπως η Shell θα δυσκολευόντουσαν να φέρουν επιπλέον προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη εάν δεν υπήρχε κίνητρο για την τιμή.
«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να φέρουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη, όπου χρειάζεται, αλλά αν δεν υπάρχει κίνητρο, θα είναι πραγματικά δύσκολο», δήλωσε ο βαν Μπέρντεν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, βαν Μπέρντεν θα αποχωρήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους μετά από περίπου 40 χρόνια στην εταιρεία – εκ των οποίων σχεδόν 10 ως CEO- και θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας, Wael Sawan.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ευρωβουλευτίνα που πένεται, ο προδομένος και καταφρονεμένος Στέφανος και ο φτούκα προ Ανδρουλάκης
- Έξυπνοι μετρητές: Πώς θα ωφελήσουν την τσέπη των καταναλωτών – Τα προνόμια που δίνει η εγκατάστασή τους
- Τα τρία μέτωπα που θα κρίνουν το «στοίχημα» της ελληνικής Οικονομίας το 2025
- Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα 45.216.392,50 ευρώ στο11μηνο – Σε ποιους κλάδους και για ποιους λόγους έπεσαν καμπάνες