ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην πρώτη θέση των πολύτιμων μετάλλων βρίσκεται πλέον το παλλάδιο μετά την αύξηση που έχει σημειώσει η τιμή του, ενώ το χάσμα της αξίας του έναντι του χρυσού μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω, καθώς η ζήτηση παραμένει έντονη.
Το μέταλλο που χρησιμοποιείται στους καταλύτες αυτοκινήτων κατέγραψε τον Μάιο υψηλό όλων των εποχών ξεπερνώντας τα 3.018 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ παρά το γεγονός ότι το ράλι “ξεφούσκωσε” η τιμή του παραμένει πάνω από 900 δολάρια υψηλότερα από αυτή του χρυσού.
Η διαφορά μεταξύ των δύο πολύτιμων μετάλλων αυξήθηκε κατακόρυφα τον περασμένο μήνα ξεπερνώντας το ρεκόρ του Φεβρουαρίου και ενδεχομένως να συνεχίσει να διευρύνεται, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη ενισχύει την κατανάλωση.
Η παγκόσμια αγορά παλλαδίου αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντικές ελλείψεις λόγω της ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας, των αυστηρότερων ελέγχων της ρύπανσης και ενός απροσδόκητου περιορισμού της προσφοράς, καθώς ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο δήλωσε ότι οι πλημμύρες στα ορυχεία της Αρκτικής θα περιορίσουν την παραγωγή.
Πρόκειται για μια διαφορετική προοπτική για τον χρυσό, ο οποίος έχει σημειώσει οριακή μεταβολή φέτος σε σύγκριση με το άλμα κατά 15% που έχει καταγράφει το παλλάδιο.
Ο χρυσός αναμένεται να παρουσιάσει αδυναμία και μπορεί να υποχωρήσει στα 1.700 δολ. ανά ουγγιά στο τέλος του έτους, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ και της αύξησης των πραγματικών αποδόσεων, δήλωσε η Georgette Boele, αναλύτρια πολύτιμων μετάλλων στην ABN Amro.
Διαβάστε ακόμα:
Αυτό είναι το σπάνιο μέταλλο που έχει ξεπεράσει φέτος σε απόδοση ακόμη και το Bitcoin
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δυτικής Μακεδονία: Με αντιολισθητικές αλυσίδες εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία
- Γάζα: Το Ισραήλ έπλήξε κρησφύγετα πυρήνων της Ισλαμικής Τζιχάντ – Παγώνει η συμφωνία για εκεχειρία
- Πρόεδρος Παναμά: “Δεν υπάρχουν Κινέζοι στρατιώτες στη Διώρυγα του Παναμά” απαντά στις κατηγορίες του Τραμπ
- Λαβρόφ: H Γαλλία πρότεινε να ξεκινήσει “διάλογος” για το “ουκρανικό ζήτημα” χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας