ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία φάρμα στη βόρεια Ιρλανδία. Έγινε γνωστή -πέρα από τη συνεργασία της με τον Γκόρντον- για την ελαφριά και μοντέρνα έκφραση της γαλλικής κουζίνας στα πιάτα της.
Το εστιατόριό της σερβίρει πιάτα όπως μία απλή, αλλά εξαιρετικά μαγειρεμένη πατάτα, με σάλτσα Beurre Blanc (λευκή σάλτσα βουτύρου) και αβγά ρέγγας και μπακαλιάρου. Το μεσημεριανό μενού κοστίζει 80 ευρώ και το βραδινό 95.
Τα προηγούμενα χρόνια το βραβείο είχαν αποσπάσει η Έλενα Αρζάκ, του εστιατορίου Arzak στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, η Αν-Σοφί Πικ του Maison Pic στη Βαλένς της Γαλλίας και η Ελέν Νταρόζε η οποία είχε τα δικά της εστιατόρια σε Λονδίνο και Παρίσι.
Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου θα ανακοινωθούν φέτος στις 19 Ιουνίου στο Μπιλμπάο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε αχαρτογράφητα νερά οι εταιρείες τεχνολογίας – Ποιοι λένε «Πρώτα η Ευρώπη»
- Χρηματιστήριο: Tι μπορεί να επαναφέρει ακόμα και σήμερα την αγορά, ποια χαρτιά πλήρωσαν την «μήνιν» των πωλητών
- Τα guts των Σαράντη και Φέσσα, γιατί είναι έξαλλοι στο ΜΜ με την Απαλαγάκη, η δωρεά του Πατέρα και οι νέες περιπέτειες των Coustas στις Σπέτσες
- Εύθραυστες ισορροπίες στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι σύμμαχοι, ο ρόλος του Τραμπ και η αστάθεια στις αγορές