Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Ξεκινά η γόνιμη αντιπολίτευση

** Κάθε φορά που ακούω για τον Κυριάκο ότι είναι «γόνος» το μυαλό μου πάει στον γόνο καλαμάρι, το απαγορευμένο έδεσμα που απολαμβάνω με την πειραιώτισσα φίλη μου Εβελίνα. Καθώς είμαι très chic στις μετακινήσεις μου, πηγαίνω με τον ηλεκτρικό. Με παραλαμβάνει λοιπόν στο σταθμό και με πηγαίνει προς την εξωτική Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Εκεί τρώμε τον μικρό Κυριάκο, δηλαδή τον γόνο. Τι συνειρμός κι αυτός…

Για να σοβαρευτώ όμως θα πω ότι ο δικός μας Κυριάκος υφίσταται έναν ρατσισμό. Του φορτώνουν όλα τα κρίματα του πατρός του, όλα τα λάθη της αδελφής του. Ένας δίκαιος άνθρωπος δεν επιδίδεται σε τέτοιες αξιολογήσεις, που βασίζονται στην καταγωγή και στην οικογενειακή ευθύνη. Το δίκαιο είναι να κρίνουμε έναν πολιτικό από το δικό του βιογραφικό. Κι εδώ οι μεμψίμοιροι θα πουν ότι το βιογραφικό του Κυριάκου είναι παραγεμισμένο λόγω της οικογένειας, ότι δηλαδή πήγε στο Χάρβαρντ επειδή είχε την δυνατότητα, κι αν ήταν φτωχόπαιδο δεν θα είχε πάει. Κατ’ εμέ σημασία έχει ότι πήγε και άνοιξε τους ορίζοντές του. Το πώς και το γιατί να το αναλάβουν οι απόγονοι του Μπουρντιέ. 

 ** Το αίμα νερό δεν γίνεται εντούτοις ο Κυριάκος παρουσιάζει ως πνευματικό πρόγονο του τον Εθνάρχη και όχι τον βιολογικό πατέρα του. Διαβάστε τι μήνυμα έστειλε στους φίλους του την παραμονή της αναμέτρησης: «Αγωνίζομαι από τα δεκαπέντε μου χρόνια στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας όπλο την βασική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Να είμαι χρήσιμος στη χώρα μου και να διαφυλάξω την ευρωπαϊκή της πορεία.»

Η ευρωπαϊκή πορεία είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Το κρατάμε. Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι ένας από τους στόχους του. Το κρατάμε. Η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας τον ενδιαφέρει πολύ. Το κρατάμε. Είναι μια μεγάλη νίκη, μια μεγάλη ανατροπή των αριθμητικών δεδομένων. Βεβαίως ο Κικέρων έλεγε ότι κανείς ποτέ δεν ξέρει τί θα βγάλει η κάλπη καθώς η πολιτική είναι κάτι πολύ ρευστό. Σημασία έχει ότι αλλάζει σήμερα όλο το πολιτικό σκηνικό.

Ο συνειρμός μου με τον γόνο δεν σταματά στο καλαμάρι. Η λέξη «γόνος» ως τέκνο και ως νεογέννητο ψάρι με οδηγούν ηχητικά στη λέξη «γόνιμος». Παιχνίδια του μυαλού και της σκέψης. Θα κάνει γόνιμη αντιπολίτευση, είμαι σίγουρος. Ο Κυριάκος είναι το ιδανικό αντίπαλο δέος στον Αλέξη επειδή είναι πάντα σαφής και έχει στόχο. Είναι φιλελεύθερος, έχει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς πρέπει να συνεχίσει αυτό το κράτος. Σήμερα αλλάζουν όλα.

** Πληροφορίες ότι η Θεοδώρα λιποθύμησε στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, ελέγχονται ως ανακριβείς.