• Big Story

    Τηλεοπτικές άδειες: Και ξαφνικά ασφαλιστικά μέτρα από το Star (Βαρδινογιάννης)

    Βαρδής Βαρδινογιάννης ναυτιλία

    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας


    Και ενώ η διαδικασία της δημοπρασίας στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, από το Star (οικογένεια Βαρδινογιάννη) θυροκολλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών.

    Τα ασφαλιστικά μέτρα θυροκολλήθηκαν στην περίφραξη του κτηρίου της Καλλιθέας από το δικηγορικό γραφείο Λαζαράτου. Αρχικά, δεν είχε διευκρινισθεί  αν αφορούν κάποιο θέμα προ της έναρξης της διαδικασίας ή κάποιο πρόβλημα, το οποίο προέκυψε κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, που είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης. Λίγο αργότερα, όμως, υπεύθυνοι του καναλιού ανέφεραν πως τα ασφαλιστικά μέτρα δεν αφορούν τη δημοπρασία, αλλά είναι κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα. Ωστόσο, η κίνηση αυτή του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του νομικού του συμβούλου, δηλαδή η θυροκόλληση των ασφαλιστικών μέτρων εν μέσω της διαδικασίας, προκαλεί ερωτηματικά. Βέβαια, ο δικαστικός επιμελητής έσπευσε να τονίσει πως η θυροκόλληση έγινε σήμερα γιατί αυτή ήταν η τελευταία ημέρα που μπορούσε να γίνει αυτή η επίδοση.

    Η διαδικασία της δημοπρασίας, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης, έχει εξελιχθεί σε μια σκληρή μάχη. Την πρώτη μέρα της διαδικασίας έγινε γνωστό πως κατοχυρώθηκαν οι δύο πρώτες άδειες, χωρίς όμως να γνωρίζουμε το ακριβές ποσό και τους επιχειρηματίες που τις απέκτησαν. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται απόψε από την πλευρά της κυβέρνησης, ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, δηλαδή σε ποιους κατοχυρώθηκαν οι 4 άδειες, θα ανακοινωθούν όλα μαζί.

    fakelos

    fakelos 2

    Ποιος είναι όμως ο νομικός Πάνος Λαζαράτος που έχει κάνει άνω κάτω τον διαγωνισμό για τις άδειες (για λογαριασμό της οικογένειας Βαρδινογιάννη)

    Πάνος Λαζαράτος.
    Πάνος Λαζαράτος. Καθηγητής Νομικής Σχόλης Αθηνών

    Ένας καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης τηλεοπτικές άδειες. Πρόκειται για τον ιδιαίτερα έμπειρο νομικό  Πάνο Λαζαράτο ο οποίος έχει κάνει άνω κάτω το υπουργείο και τον Νίκο Παππά. Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής και ο δικηγόρος του καναλιού Star, Πάνος Λαζαράτος, προχώρησε σε προσφυγή στην επιτροπή προσωπικών δεδομένων, για τις κάμερες που βρίσκονται στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. O ίδιος νομικός για λογαριασμό του Star είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των κ. Καλογρίτσα και Σαββίδη.

    O Πάνος Λαζαράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Tübingen (1989) με θέμα διδακτορικής διατριβής «Rechtliche Auswirkungen der Verwaltungsautomation auf das Verwaltungsverfahren» (Νομικές επιρροές του διοικητικού αυτοματισμού στη διοικητική διαδικασία) (“summa cum laude”). Σήμερα, είναι Καθηγητής του διοικητικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρωτοβάθμιος από το 2007), συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Μαυρίδης- Μαρίνος- Λαζαράτος και Συνεργάτες» από το 1989 και Ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Λαζαράτος και Συνεργάτες» (2011).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/trapezes-archizoun-plistiriasmi-gia-mi-sinergasimous-danioliptes/70442



    ΣΧΟΛΙΑ