ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το λάβαρο της αντίστασης υψώνει ο Θωμάς Λιακουνάκος εξαπολύοντας μύδρους κατά του fund Farallon το οποίο, με προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, πέτυχε το προσωρινό μπλοκάρισμα των ταμειακών διαθεσίμων καθώς και όλων των περιουσιακών στοιχείων της Euromedica.
«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δόλο. Θέλουν να κλέψουν την περιουσία όλων των άλλων μετόχων έναντι πινακίου φακής», τονίζει ο πολυσυζητημένος επιχειρηματίας, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.
Ο ίδιος σπεύδει να προσθέσει μιλώντας στο mononews.gr: «Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, δεν θα τους αφήσω να προχωρήσουν στα σχέδια υφαρπαγής. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές, καθότι είναι εμφανές ότι επιχειρείται σε βάρος μας μια φονικού τύπου επίθεση. Και εξηγώ το γιατί: το να δεσμεύεις το ταμείο ενός νοσοκομείου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αν για παράδειγμα ένας καρδιοπαθής ή κάποιος που κάνει αιμοκάθαρση ή ένας που βρίσκεται στην εντατική μονάδα χρειαστούν κάποιο ιατρικό μηχάνημα, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να αποκτηθεί άμεσα. Μπαίνει έτσι σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασθενών…».
Σύμφωνα με τον Θωμά Λιακουνάκο, τα όσα καταμαρτυρούνται από την πλευρά του Farallon δεν αποτελούν την πραγματικότητα, ενώ παράλληλα ο ίδιος θέτει ζήτημα εσωτερικής πληροφόρησης από ανθρώπους του fund που αντλούν στοιχεία μέσα από την ίδια την εταιρεία.
«Δεν τίθεται το παραμικρό ζήτημα για όλα όσα λέγονται περί υποκλοπών και άλλων τέτοιων. Θα πρέπει να καταλάβει κάποιος ότι ο κύριος όγκος των ταμειακών διαθεσίμων κατευθύνεται για τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα, ενώ τα κόστη του προσωπικού είναι σαφώς πολύ χαμηλότερα».
Για την εταιρεία Medipol, προς την οποία, σύμφωνα με τη Farallon, έχουν κατευθυνθεί κεφάλαια από τη Euromedica, ο Θωμάς Λιακουνάκος υποστηρίζει ότι πρόκειται για θυγατρική της εισηγμένης, η οποία, αν ολοκληρωθεί η καταβολή της αναλογούσας αύξησης κεφαλαίου, θα βρεθεί να κατέχει σημαντικό ποσοστό.
Είναι προφανές ότι η «μάχη χαρακωμάτων» του επιχειρηματία με το fund θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διέταξε την προσωρινή δέσμευση όλης της κινητής περιουσίας της Euromedica έως τις 21 Σεπτεμβρίου οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Farallon. Η δικαστική απόφαση θεωρεί ότι, με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε το fund, υπάρχει «αφαίμαξη» ρευστότητας, αλλά και εξοπλισμού από τη Euromedica προς άλλες εταιρείες.
Σύμφωνα με την αίτηση, το δίκτυο των ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων της Euromedica στην Αθήνα, αν και τιμολογούσε, από το 2017, τους πελάτες του για παροχή υπηρεσιών, όταν εισέπραττε χρήματα, μέσω POS, αυτά κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και συγκεκριμένα σε λογιαριασμούς των εταιρειών Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, που επικαλέστηκε η Farallon, ο ετήσιος τζίρος του δικτύου ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων Αθήνας της Euromedica ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών εκτιμάται ότι οι εισπράξεις που έχουν «διοχευτευθεί» εκτός Euromedica ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.