Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Στουρνάρας: Σε 7 ημέρες οι τράπεζες πρέπει να έχουν διοικήσεις

Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ξεκίνησε σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ενώ πριν λίγη ώρα, άρχισαν οι επαφές με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, κ.κ Τσακαλώτο και Σταθάκη αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των θεσμών ότι μέχρι το τέλος του μήνα 31 Οκτωβρίου οι τράπεζες θα έχουν νέες διοικήσεις και θα έχουν γίνει οι διορισμοί των νέων στελεχών. Συγχρόνως τους ενημέρωσε πως, μετά το β’ τρίμηνο, πάνε καλύτερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στηριζόμενος στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας,

Η διαπραγμάτευση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με τους εκπροσώπους της Κομισιόν, κύριο Ντέκλαν Κοστέλο, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ,) Φραντσέσκο Ντρούντι και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Νικόλα Τζαμαριόλι, ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 10. Παρούσα και η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου, που καθυστέρησε την άφιξή της στην Αθήνα, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, .κ.κ Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των κλιμακίων. Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα «από τώρα μέχρι και τα Χριστούγεννα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ίλιγγος. Στα δικαστήρια όσοι έχουν μπλοκάκια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα 5.000 θέλει η Παγκόσμια Τράπεζα το αφορολόγητο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ελβετία έδωσε ομαδικά τα ονόματα καταθετών της UBS. Τι λέει ο νομικός Η. Μπίσιας