Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Στο τραπέζι η σφαίρα των εκλογών

Στο λεξιλόγιο των πολιτικών και δη των πρωθυπουργών υπάρχει μια λέξη που σπάνια χρησιμοποιείται: εκλογές. Η πρόσφατη αναφορά του κ. Τσίπρα στο ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών στην περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, έχει τροφοδοτήσει ουκ ολίγα σενάρια, παρότι το σύνολο των κυβερνητικών εκλογών ομνύουν στην ολοκλήρωση της τετραετίας.

Η «απειλή» του Αλέξη Τσίπρα για κάλπες ουσιαστικά απευθυνόταν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Καταρχάς, ήθελε για πρώτη φορά να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θέτει μετ’ επιτάσεως θέμα εκλογών και να καταδείξει ότι δεν τις φοβάται.

Επιπλέον, με την κίνησή του αυτή, έστειλε το μήνυμα στους βουλευτές του, πρώτον ότι δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στον εκβιασμό των δανεισμών και, δεύτερον, να προλάβει τις όποιες διαφοροποιήσεις βουλευτών ενόψει των δύσκολων ψηφοφοριών. Συν τοις άλλοις, ο κ. Τσίπρας εμμέσως έστειλε το μήνυμα και στους δανειστές ότι έχει και τη διέξοδο των εκλογών στην περίπτωση που επιλέξουν να του τραβήξουν το χαλί.

Οι επόμενες ημέρες είναι συνεπώς οι πλέον κρίσιμες, καθώς σχετικά σύντομα θα φανεί αν θα προκύψει λευκός καπνός για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Εν πολλοίς, από το εύρος των πιέσεων που θα δεχτεί η κυβέρνηση θα φανούν οι διαθέσεις των δανειστών και αντιστοίχως τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Πάντως, και μόνο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα των εκλογών, αυτομάτως έχει δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας στη χώρα και πολύ περισσότερο στην οικονομία. Επιπλέον, ενεργοποίησε τα ανακλαστικά και των υπολοίπων κομμάτων, τα οποία λειτουργούν πλέον σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει ένα νέο κύκλο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο ίδιο κλίμα κινούνται τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιταλικό δημοψήφισμα: “Ωρολογιακή βόμβα” στα θεμέλια της Ευρωζώνης που απειλεί και την Ελλάδα 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαβρωμένα ταβάνια, κατσαρίδες και ποντίκια στη Σχολή Ευελπίδων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγρίεψε ο Β. Μαρινάκης: Ζητά να εκπέμψει τώρα το κανάλι του