• Big Story

    Πόλεμος Κοντομηνά – Σαββίδη. Ζητά να ακυρωθεί η δημοπρασία της 4ης άδειας που κέρδισε ο Μαρινάκης

    Δημήτρης Κοντομηνάς

    Δημήτρης Κοντομηνάς. Επιχειρηματίας. Μέτοχος Alpha TV


    Την ακύρωση της δημοπρασίας της 4ης άδειας η οποία κατοχυρώθηκε τον εφοπλιστή Β. Mαρινακη ζητεί από την γενική Γραμματεία ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV. Την ένσταση  υπέβαλλε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάνος Λαζαράτος εξαιτίας του γεγονότος ότι η εταιρία Dimera του Ιβαν Σαββιδη που πέρασε στην τελική φάση της δημοπράτησης με το ιδιοκτήτη της Alter Ego υπέβαλε μηδενικές προσφορές.

    Η διεκδίκηση της τέταρτης άδειας έγινε μεταξύ των κ.κ. Β. Μαρινάκη, Δ. Κοντομηνά και Ι. Σαββίδη που «κονταροχτυπήθηκαν» εως τα 61 εκατ. ευρώ.  Στα 61,5 εκατ. ευρώ η εταιρεία του κ. Κοντομηνά αποχώρησε από την διεκδίκηση (αφού δεν έδωσε παραπάνω λεφτα) και οι κ.κ. Σαββίδης και Μαρινάκης μπήκαν στην διαδικασία των κλειστών προσφορών με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να κερδίζει προσφέροντας 73,9 εκατ. ευρώ.

    Ε. Μαρινάκης
    Ε. Μαρινάκης. Εφοπλιστής

    Όμως στην τελική φάση η εταιρία Dimera έδωσε μηδενική προσφορά σε αντίθεση με την Alter EGo που έδωσε στο πρώτο χτύπημα 300.000 παραπάνω και στο δεύτερο χτύπημα 12.000.000 ευρώ παραπάνω.

    Όμως και στα δυο χτυπήματα η προσφορά της Dimera ήταν μηδέν (χωρίς να το ξέρει αυτό ο επικεφαλής της Alter Ego).

    Ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος που υπογράφει την ένσταση υποστηρίζει ότι εφόσον η Dimera  δεν έδωσε νέα προσφορά δυο φορές αλλά έμεινε στο ποσό που είχε προσφέρει πριν ξεκινήσει ο τελικός γύρος δηλαδή στα 61,5 εκ ευρώ θα έπρεπε να ακυρωθεί η συμμετοχή της.

    Πατήστε εδώ για να δείτε την Ένσταση του καθηγητή Π. Λαζαράτου για λογαριασμό του Alphatv.ενσταση 9 9 2016-3

    Πάνος Λαζαράτος.
    Πάνος Λαζαράτος. Καθηγητής Νομικής Σχόλης Αθηνών

    Λίγες ώρες νωρίτερα το mononews.gr έγραφε 

    Για αθέμιτο ανταγωνισμό και επιχειρούμενη ζημία των άλλων συμμετεχόντων στο διαγωνισμό προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά κατά της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Η καταγγελία που υπέβαλε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Πάνος Λαζαράτος , ενσωματώθηκε στο πεδίο “περιγραφή της εικαζόμενης παράβασης-στοιχείο 6-περιγραφή των πραγματικών περιστατικών και των λόγων υποβολής της καταγγελίας” και στρέφεται κατά του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και της εταιρίας ΝΤΙΜΕΡΑ για “αθέμιτο ανταγωνισμό Κα προσπάθεια επηρεασμού των μελών της Επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού”.

    Κι αυτό γιατί, κατά την προσφυγή του Alpha, “η συνυποψήφια εταιρεία “DIMERA” προέβη ομολογημένα, τουλάχιστον κατά την δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, σε προσχηματικές αυξήσεις του τιμήματος δίχως καμία πρόθεση να διεκδικήσει την άδεια, αλλά με αποκλειστικό σκοπό, να διογκώσει υπέρογκα το τίμημα και να πληρώσουν οι διαγωνιζόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ήτοι να ζημιωθούν οι τελευταίοι όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Αυτές δε οι δηλώσεις συμπίπτουν με την συμπεριφορά της εταιρείας “DIMERA” καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και ιδίως κατά τη δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, όπου οι δύο τελευταίες έγγραφες προσφορές ήταν όντως μηδενικής αυξήσεως”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-pies-ine-2-keries-kinisis-tou-sklaveniti-gia-na-epanaferi-ti-fimi-tis-eterias/72959

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/o-kathigitis-p-lazaratos-gia-logariasmo-tou-d-kontomina/72927



    ΣΧΟΛΙΑ