ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κύριε Δικαστά, δεν μπορώ να σας δώσω καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά μου. Πώς να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός ότι είπε ψέματα και παραπλάνησε χιλιάδες επενδυτές; Πώς να δικαιολογήσει κανείς ότι είπε ψέματα και παραπλάνησε περισσότερους από 200 υπαλλήλους; Πώς να δικαιολογήσει κανείς ότι είπε ψέματα και παραπλάνησε μία γυναίκα που υπήρξε σύζυγός του επί 50 συναπτά έτη και η οποία παραμένει ακόμα στο πλευρό του; Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όλα αυτά και δεν επιζητώ καμία συγχώρεση… Αφήνω μια ντροπιαστική κληρονομιά στην οικογένεια και στα εγγόνια μου. Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου…
Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε κανέναν άλλον, παρά στον διαβόητο απατεώνα Μπέρναρντ (Μπέρνι) Μέιντοφ. Ειδικό διαπραγματευτή, επενδυτικό και χρηματοοικονομικό σύμβουλο και… μεγαλοαπατεώνα. Τον άνθρωπο που ομολόγησε ότι είχε στήσει και διαχειριζόταν τη μεγαλύτερη «πυραμίδα» στην Ιστορία του κόσμου. Τον άνθρωπο πίσω από τη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική απάτη στην αμερικανική Ιστορία.
Μια απάτη το ύψος της οποίας υπολογίστηκε στα 64,8 δισ. δολάρια με βάση τα ποσά στους λογαριασμούς των 4.800 πελατών που είχε στα βιβλία του στις 30 Νοεμβρίου του 2008. Μεταξύ των οποίων ήταν και δεκάδες Έλληνες και ομογενείς. Οι οποίοι, με τη σειρά τους, είχαν τους δικούς τους πελάτες που «τάιζαν», χωρίς να το γνωρίζουν, το «τέρας».
Το ημερολόγιο έγραφε 11 Δεκεμβρίου του 2008 όταν συνελήφθη ο Μέιντοφ. Μετά από καταγγελία των ίδιων του των παιδιών στις Αρχές, από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι ενός ασύλληπτου επενδυτικού σκανδάλου.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, αποδεικνύεται ότι τα ποσά που έλειπαν από τους λογαριασμούς των πελατών του ανέρχονταν σε 64,8 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο περιλάμβανε, όμως, όπως διαπιστώθηκε, και πλασματικά κέρδη. Κέρδη που ποτέ δεν υπήρξαν. Η πραγματική ζημία για τους επενδυτές υπολογίστηκε ότι ήταν 17,5 δισ. δολάρια. Τόσα ήταν τα υπαρκτά χρήματα που είχαν πραγματικά επενδυθεί στο δαιδαλώδες και συνάμα άπιαστο αυτό οικοδόμημα, που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
Στις 29 Ιουνίου 2009, ο Μέιντοφ καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης 150 ετών. Στη μέγιστη επιτρεπτή. Για να ξεκινήσει ένας μάταιος, φαινομενικά, αγώνας διεκδίκησης από την πλευρά των χαμένων.
Δέκα χρόνια μετά τη σύλληψή του όμως, η ζωή ανατρέπει και πάλι τα δεδομένα… Γιατί αυτή η ιστορία έχει «happy end». Ή τουλάχιστον καλύτερο απ’ ό,τι αναμενόταν. Κι αυτό γιατί η απάτη του αιώνα οδήγησε, με τεράστιο αγώνα από την πλευρά των εμπλεκομένων, σε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ: στη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη προσπάθεια ανάκτησης επενδυτικών κεφαλαίων στην Ιστορία. Με τα θύματα του Μέιντοφ να έχουν πάρει πίσω, μέχρι στιγμής, περίπου το 75% των αρχικών κεφαλαίων τους.
Ο άνθρωπος που ανέλαβε τη ρευστοποίηση της εταιρείας και των περιουσιακών στοιχείων του Μέιντοφ και των συγκατηγορούμενών του, ο δικηγόρος Ίρβινγκ Πικάρντ, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ήδη 13,3 δισ. δολάρια και συνεχίζει να δίνει μάχη. Με στόχο, όπως εξακολουθεί να λέει ο ίδιος, να πάρει πίσω το 100%.
Με ποιον τρόπο;
Μετά το αρχικό χάος που προκάλεσε η σύλληψη του Μέιντοφ, ο Πικάρντ επικεντρώθηκε σε μία συγκεκριμένη τακτική: στην κατάθεση αγωγών σε βάρος των πελατών του Μέιντοφ που είχαν αποσύρει από το σχήμα περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν βάλει. Τα οποία ήταν και αυτά πλασματικά και όχι υπαρκτά κέρδη.
Οι αιτήσεις επιστροφής χρημάτων που έχουν φτάσει στα χέρια του Πικάρντ ανέρχονται συνολικά σε 19 δισ. δολάρια, αφού το αρχικό ποσό των 17,5 δισ. αυξήθηκε μετά από διάφορες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμβιβαστικής συμφωνίας.
Μέχρι στιγμής, ο επίμονος όσο και ευφυέστατος, όπως αποδεικνύεται, δικηγόρος έχει επιστρέψει σε επενδυτές 11,3 δισ. από τα 13,3 δισ. που έχει συγκεντρώσει και αναμένει τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις για να εκταμιεύσει και τα υπόλοιπα.
Παράλληλα, ο δικηγόρος έχει ζητήσει από αμερικανικό εφετείο να ξανανοίξει τους φακέλους περίπου 80 αγωγών, μέσω των οποίων συνεχίζει να διεκδικεί έως και 4 δισ. δολάρια, από κεφάλαια που «τροφοδοτούσαν» την «πυραμίδα» του Μέιντοφ. Χρήματα που είχαν μεταφερθεί σε ξένες τράπεζες πριν από τη σύλληψή του.
Αυτό είναι το πρώτο σκέλος αποζημίωσης των θυμάτων του Μέιντοφ. Όμως, υπάρχει και δεύτερο.
Για τα θύματα του Μέιντοφ, αλλά και τους επενδυτές που δεν ήταν άμεσοι πελάτες του Μέιντοφ, δηλαδή εκείνους που είχαν επενδύσει μέσω άλλων funds ή μέσω διαχειριστών, έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό ταμείο από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ύψους 4 δισ. δολαρίων, για να καλυφθεί μέρος της ζημιάς που υπέστησαν. Το ταμείο αυτό έχει επιστρέψει σε μετρητά ή έχει στην άκρη συνολικά 2,771 δισ. δολάρια για 37.011 καταγεγραμμένα θύματα του Μέιντοφ. Εξ αυτών, έχουν αποζημιωθεί μέχρι στιγμής 22.010 άτομα, τα οποία δεν είχαν πάρει καμία άλλη αποζημίωση.
Και στο σημείο αυτό αποκαλύπτεται ένα στοιχείο-έκπληξη. Όχι τόσο επειδή δεν ήταν γνωστό, αλλά επειδή όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει σιγή ασυρμάτου σχετικά με την ύπαρξή του. Στο «Madoff Victim Fund», όπως ονομάζεται, είχαν κατατεθεί μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018 70 αιτήσεις αποζημίωσης από την Ελλάδα. Γεγονός που φαίνεται ολοκάθαρα στον διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το ταμείο.
Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι Έλληνες;
Το όνομα που έχει συνδεθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο με την υπόθεση Μέιντοφ είναι αυτό της επιχειρηματικής οικογένειας Φιξ, η οποία είχε επενδύσει στην «πυραμίδα» 400 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Fix Asset Management.
Ο συνιδρυτής της εταιρείας (μαζί με τον Γιάννη Εμπειρίκο, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας), Κάρολος-Ιωάννης Φιξ, money manager στο Λονδίνο εκείνη την εποχή, είχε γνωρίσει μάλιστα προσωπικά τον Μέιντοφ, σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες.
Συνδετικός κρίκος για την γνωριμία τους φέρεται να υπήρξε η Σόνια Κον, «partner in crime» του Μπέρνι Μέιντοφ, δουλειά της οποίας ήταν να τον συνδέει με νέες πηγές ρευστότητας στην Ευρώπη και όχι μόνο. Και η οποία έμοιαζε με τον Μέιντοφ σαν δίδυμη αδερφή του…
Σύμφωνα, μάλιστα, με μία μαρτυρία του Ρόμπερτ Πικάρντ, πρώην τραπεζίτη της Royal Bank of Canada, ο ίδιος γνώρισε τον Κάρολο Φιξ μέσω της Σόνιας Κον έξω από τα γραφεία του Μέιντοφ στο Μανχάταν, το 1997.
«Τρία σαλέ πιο κάτω…»
Τη σύνδεση αυτή, Μέιντοφ-Κον-Φιξ, επιβεβαιώνει και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάκης Θεοδωρακόπουλος, γνωστός και ως «Taki», πελάτης και φίλος του Καρόλου Φιξ, ο οποίος έμενε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δύο ή τρία σαλέ πιο κάτω» στο Γκστάαντ.
Ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος αναφέρεται, μάλιστα, σε απανωτά άρθρα του στο περιοδικό του, το Taki’s Magazine, στη ζημία που υπέστη ο επενδυτικός σύμβουλος και φίλος του, αναφέροντας σε ένα από αυτά: «Ο φίλος μου Κάρολος Φιξ, ο οποίος ζει δύο ή τρία σαλέ πιο κάτω, έχασε 600 εκατ. δολάρια, τα περισσότερα δικά του».
Παρότι, όπως αναφέρει σε άλλο άρθρο του, ο Κάρολος Φιξ ήταν πασίγνωστος για το επενδυτικό του δαιμόνιο.
«Και το Λιχτενστάιν», σημειώνει, «μπορεί να έχει πλάκα τη νύχτα. Υπάρχουν εκατοντάδες αποτυχημένοι διαχειριστές κεφαλαίων που ζητιανεύουν στους δρόμους και προσφέρουν γυναίκες και φιλενάδες σε όσους επένδυσαν με τον Φιξ».
Για να επανέλθουμε, όμως, η Fix Asset Management, η οποία είναι καταγεγραμμένη στους άμεσους πελάτες της εταιρείας του Μέιντοφ, φέρεται να είχε επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια στην «πυραμίδα» μέσω των hedge funds Harley και Santa Clara.
Μάλιστα, σε άλλο έγγραφο, νομικό αυτήν τη φορά, των συνεργατών του προαναφερθέντος δαιμόνιου δικηγόρου Ίρβινγκ Πικάρντ, που ήταν υπεύθυνος και για τη ρευστοποίηση της εταιρείας και της περιουσίας του Μέιντοφ, ζητείται από την τράπεζα BNP Paribas να προσκομίσει κάθε στοιχείο επικοινωνίας με τον Κάρολο Φιξ, την Τατιάνα Κατσίγερα-Φιξ (αδελφή του Γιάννη Φιξ), τη Μαριάννα Καμπάνη-Φιξ (κόρη του Καρόλου Φιξ και σύζυγο του Λεωνίδα Καμπάνη) ή και οποιονδήποτε άλλο υπάλληλο της Fix Asset Management που εμπλέκεται στη διαχείριση του λογαριασμού του fund Harley στην Bernard L. Madoff Investment Securities (BLMIS στο έγγραφο).
Η Fix Asset Management παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Μέιντοφ. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα τους, ανέβηκε, αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, μία λιτή ανακοίνωση η όποια είχε ως εξής: «Η Fix Asset Management παρέχει υπηρεσίες σε funds που είχαν έκθεση στη Madoff. Όπως συμβαίνει με πολλούς, κορυφαίους παγκοσμίως, οικονομικούς οργανισμούς η FAM είναι έκπληκτη από την πολυπλοκότητα της δομής της Madoff. Στον απόηχο αυτής της κατάρρευσης, τα funds που έχουν επηρεαστεί και στα οποία παρέχει υπηρεσίες η FAM δεσμεύονται να διεκδικήσουν επιθετικά την αποκατάσταση του συνόλου των παγίων τους που συνδέονται με τη Bernard L. Madoff Investment Securities. Για το σκοπό αυτό τα funds της FAM έχουν ήδη προσλάβει την νομική εταιρεία Reed Smith LLP».
Η ανακοίνωση αυτή έφερε την υπογραφή της κ. Τζέιμι Μος, η όποια διέμενε στη Νέα Υόρκη και δήλωνε υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.
Την ίδια ώρα, όμως, η κ. Μος φέρεται να υποστήριζε, σε τηλεφωνικές και άλλες επικοινωνίες που είχε με δημοσιογράφους στην Ελλάδα, ότι δεν γνώριζε ποιοι ήταν οι μέτοχοι της εταιρείας, ούτε ποιοι και πόσοι Έλληνες είχαν ζημιωθεί από την αποκάλυψη του σκανδάλου.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Φιξ, γιος του Κάρολου Φιξ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο Bloomberg από την Ελλάδα, δήλωνε τον Δεκέμβριο του 2008: «Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι. Ρευστοποιήσαμε τις θέσεις μας τους τελευταίους μήνες και πήραμε πίσω τα χρήματά μας, κανένα πρόβλημα. Απλώς μας αιφνιδίασε πολύ όλο αυτό».
Πόσοι όμως ήταν στ’ αλήθεια οι πελάτες της Fix Asset Management που ενεπλάκησαν στην απάτη Μέιντοφ;
Και πόσοι άλλοι Έλληνες είχαν επενδύσει χρήματα στην «πυραμίδα» είτε απευθείας είτε μέσω άλλων funds ή διαχειριστών; Και πόσοι από αυτούς έχουν αιτηθεί ή έχουν πάρει κάποια αποζημίωση;
Ποιοι είναι, τέλος, αυτοί οι 70 Έλληνες που έχουν καταθέσει αίτηση αποζημίωσης στο Madoff Victim Fund;
Σιγή ασυρμάτου
Σιγή ασυρμάτου. Αυτή είναι η… στάση που εξακολουθούν να τηρούν οι επιφανείς εκπρόσωποι της οικονομικής ελίτ του τόπου που, είτε άμεσα είτε έμμεσα, πιάστηκαν στα «δίχτυα» της… πυραμιδωτής απάτης που είχε στήσει ο πολυμήχανος Μέιντοφ.
Το ελληνικό σκέλος της όλης υπόθεσης αποτιμάται, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, σε περίπου μισό δισ. ευρώ. Πρόκειται για λεφτά που έχασαν, από το μεγάλο «αεροπλανικό» κόλπο, «βαριά» ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής. Κυρίως εφοπλιστές, αλλά και βιομήχανοι, οικογένειες των ισχυρών του χρήματος, μέλη του διεθνούς τζετ σετ, όπως επίσης και κάποια, λιγότερο προβεβλημένα, πρόσωπα, Ελλήνων κεφαλαιούχων.
Παραμένει ακόμη άγνωστος όχι μόνο ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων θυμάτων του Μέιντοφ, αλλά και αυτή καθ’ αυτή η ταυτότητα των εμπλεκομένων. Οι οποίοι όσο αθόρυβα είδαν το επενδεδυμένο χρήμα τους να γίνεται «καπνός», άλλο τόσο αθόρυβα έχουν κινηθεί δικαστικά για να πάρουν πίσω ό,τι μπορέσουν. Κάτι που βέβαια είναι απόλυτα συμβατό, σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Οι οποίες επιβεβαιώνουν κάθε φορά εκείνους που πιστεύουν ότι «όσο πιο ευτυχισμένος είναι κάποιος, τόσο πιο ευκολόπιστος γίνεται».
Εκεί ακριβώς στόχευε ο Μέιντοφ. Στους οικονομικά ευτυχείς, που ήθελαν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους χωρίς να ρωτάνε πολλά-πολλά…
Όπως προαναφέρθηκε, το ηχηρό όνομα του Κάρολου Φιξ, όπως επίσης και αυτό του γιου του, Γιάννη, ακούστηκε περισσότερο από όλα τα άλλα, όταν αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη. Ειπώθηκε μάλιστα τότε ότι εκτός από την εταιρεία διαχείρισης διαθεσίμων που είχαν, έχασαν και προσωπικά τους λεφτά.
Ζημιές φέρεται να υπέστη και ο Γιάννης Εμπειρίκος, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος πέραν των άλλων ήταν και συνιδρυτής της Fix Asset Management (FAM).
Η εταιρεία FAM είχε τότε υπό διαχείριση περί τα 9 δισ. και εξ αυτών γύρω στα 400 εκατ. ευρώ τα είχε επενδύσει στο αμοιβαίο κεφάλαιο Fairfield Sentry της Fairfield Greenwich Group, το οποίο με τη σειρά του είχε βάλει λεφτά σε επενδυτικά προϊόντα του Μέιντοφ.
Λέγεται ότι ένα τμήμα των κεφαλαίων ήταν της οικογένειας Φιξ (η οποία στο παρελθόν είχε την ομώνυμη ζυθοποιία) και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ήταν άλλων, επιφανών Ελλήνων πελατών.
Με βάση πληροφορίες της αγοράς, αλλά και όπως έχει αναφερθεί σε κατά καιρούς δημοσιεύματα για τα οποία δεν υπήρξε διάψευση, ανάμεσα στα οικονομικά θύματα της υπόθεσης Μέιντοφ, συγκαταλέγονται: Γόνοι της οικογένειας Γουλανδρή, οι εφοπλιστές Παν. Τσάκος και Βίλλι Παναγιωτίδης, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η οικογένεια Μαρινόπουλου, αλλά και ο Γιώργος Κόβας. Επιπρόσθετα τότε είχε ακουστεί ότι και ένας εκδότης και δημοσιογράφος είχε χάσει λεφτά σε αυτή την υπόθεση.
Έχει επίσης κυκλοφορήσει έντονα στην αγορά ότι ζημιές από την «πυραμίδα» του Μέιντοφ έγραψαν και χαρτοφυλάκια συμφερόντων του ζεύγους του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου…
Οι ζημιές δεν αφορούν, όπως αναφέρεται, σε απευθείας τοποθετήσεις, αλλά σε θέσεις που είχαν επιφανείς Έλληνες σε funds, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευσαν κάποια από τη ρευστότητά τους στο σχήμα του Μέιντοφ.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και με ορισμένους ισχυρούς Έλληνες που είχαν λογαριασμούς σε private banking ελβετικών τραπεζών, τα οποία, μέσω συμμετοχών σε funds, βρέθηκαν εκτεθειμένα στην απάτη που είχε στήσει ο Μέιντοφ.
Εκ των πραγμάτων η διαδρομή του χρήματος είναι δυσδιάκριτη, αν και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι Έλληνες που έχασαν λεφτά από την υπόθεση Μέιντοφ είναι δεκάδες. Επώνυμοι αλλά και «αφανείς» ιδιώτες επενδυτές, ανάμεσα στους οποίους φέρονται να συγκαταλέγονται και ορισμένοι από τους… πιλότους της πρώην Ολυμπιακής.
Κάτω από τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με τις αποζημιώσεις των «θυμάτων» του Μέιντοφ, το mononews.gr απευθύνθηκε σε ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά του ελληνικού σκέλους της όλης υπόθεσης. Χωρίς όμως να λάβει την παραμικρή απάντηση στο ερώτημα που έθεσε. Αν δηλαδή έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε Έλληνες που κινήθηκαν δικαστικά.
Στον κύκλο των αναζητήσεων του mononews, ένας από τους «καμμένους» της υπόθεσης Μέιντοφ απάντησε λακωνικά για τις αποζημιώσεις: «Μέχρι τώρα τίποτα. Περιμένουμε να δούμε….».
Ποιοι «χτυπήθηκαν» από τη Διασπορά
Στον μακρύ κατάλογο των όσων έχασαν λεφτά από την μεγάλη απάτη του Μέιντοφ συμπεριλαμβάνονται και Ελληνοαμερικανοί. Τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα ομογενειακών εντύπων της εποχής (Εθνικός Κήρυξ) στην «ατζέντα» των «θυμάτων» ήταν και οι:
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου από το Παλμ Μπιτς της Φλόριδας, Αννα Μ. Μπουτιζάλη (Βoutizalis) από το Γκάρντεν Σίτι της Νέας Υόρκης, Βασίλης Στάμος και Πίτερ Στάμος από την Καλιφόρνια, Σίλια Παλαιολόγου από το Παλμ Μπιτς της Φλόριδας, Κρις Λαζαρίδης, από το Μάτιτακ της Νέας Υόρκης και Κρις Λαζαρίδης από το Μπέισαϊντ της Νέας Υόρκης, Κρις Τσόκος και Α. Αγγελάκη από την Τάμπα Φλόριδας, Kρίστοφερ Τζορτζ από το Σαντ Πόιντ Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος από τη Φλόριδα και Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Τζούνιορ επίσης από τη Φλόριδα, Κώστας Μινωτάκης από το Ντουνεντίν Φλόριδας, Δανιήλ Κούρτης, Διoνύσιος Ψυχογιός και Φαίη Μιχοπούλου από το Μπέισαϊντ της Νέας Υόρκης, Δρ. Πίτερ Στάμος με δυο διαφορετικές διευθύνσεις Νέα Υόρκης και Καλιφόρνιας, Ευάγγελος Σακελλαρίου από το Κεφαλάρι Κηφισιάς, Τζορτζ Φάρης, Νέα Υόρκη, Ελένη Τσάνος-Σέιμαν, Τζακ Γκάιδας από τη Νέα Ιερσέη, Τζακ Γκάιδας, από την Φλόριδα, Τζον Μίσθος από το Μπρονξ, Τζόζεφ Πλαστάρας, γιατρός από την Αλαμπάμα, Τζόι Δημητράκη από το Ιγκλεγουντ της Νέας Ιερσέης, Κάρεν Κριάρη από το Σένταρ Γκρόουβ της Νέας Ιερσέης, Λίντα Λαζάρου, από το Χίλσντέιλ της Νέας Ιερσέης, Ματθαίος Κάλλης από το Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, Νικόλαος Κ. Παλαιολόγος από το Ουέστ Παλμ Μπιτς Φλόριδας και Θωμάς Πλαστάρας από το Φορτ Σαλόγκα.
Ελένη Κρίτσαλου – Δημήτρης Κόκκορης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μία πανέμορφη κατοικία πάνω στη θάλασσα που κάποτε άνηκε σε έναν θρυλικό κομπιναδόρο: τον Μέιντοφ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μέιντοφ, ο Κουτσολιούτσος και το… τέλος του κόσμου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- LVMH: Στήνει το δικό της «κόκκινο χαλί» στις Κάννες – Αγόρασε ιστορική βίλα έναντι 50 εκατ. ευρώ – mononewsTV
- Στουρνάρας: Η οικονομία δεν πάει άσχημα – Λείπουν 200.000 χέρια στην αγορά εργασίας
- Ρόμπερτ Φίτσο: Η Μόσχα επιβεβαιώνει την προθυμία της να συνεχίσει να προμηθεύει τη Δύση με φυσικό αέριο
- Κολωνός: Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε φορτηγό (βίντεο)