Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Προϋπολογισμός 2017: Εγκρίθηκε με 152 ψήφους – Γενικευμένη επίθεση της αντιπολίτευσης στον Τσίπρα

Βουλή

Με 152 ψήφους εγκρίθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2017, καθώς τον υπερψήφισε το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, πλην του απόντος βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Ο τελευταίος έστειλε θετική επιστολική ψήφο, η οποία όμως δεν καταμετρήθηκε, καθώς απουσίαζε για λόγους υγείας.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας

Το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης (146) ψήφισαν αρνητικά, όπως αναμενόταν, με την εξαίρεση της απούσας βουλευτού της Ν.Δ. Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν διασταυρώσει τα «ξίφη» τους, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καταστροφολογία η οποία δεν επιβεβαιώνεται και να σημειώνει ότι η κυβέρνηση υπερκαλύπτει τους στόχους και ενεργοποιεί τον «δότη» αντί για τον κόφτη, μοιράζοντας στην κοινωνία μέρισμα από τα πλεονάσματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατήγγειλε τις παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ως επανέκδοση του «Τσοβόλα δώστα όλα», καλώντας να νικηθεί «η απογοήτευση και η παραίτηση που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».