Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Έφη Αχτσιόγλου – Ένας νέος Βαρουφάκης γεννιέται

Axtsioglou

Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας

Λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, της ημερομηνίας “ορόσημο” για την Ελληνική Οικονομία όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, η νέα υπουργός Εργασίας, επέλεξε να μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Σκοπός της υπουργού που έχει καταφέρει – τουλάχιστον μέχρι τώρα – να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, κυρίως για τις στυλιστικές της επιλογές και λιγότερο για τις διαπραγματευτικές της ικανότητες, είναι να μεταφέρει σε εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου τις θέσεις της Ελλάδας πάνω στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Φυσικά και η ενημέρωση του ευρωκοινοβουλίου είναι μια σημαντική πρωτοβουλία. Μόνο που η στιγμή είναι ιδιαίτερα ακατάλληλη, καθώς – μετά και από την αρνητική κατάληξη της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ – η πίεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει αυξηθεί.

Τα εργασιακά αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι στο κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές. Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά επιδιώκει την “πολιτική” βοήθεια από τους Ευρωπαίους, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση τόσο ο χρόνος όσο και οι δυνατότητές της είναι αρκετά περιορισμένες.

Αλλά, με ποιους επέλεξε να συναντηθεί η νέα υπουργός στις Βρυξέλλες; Πρώτη στον κατάλογο των επαφών της κ. Αχτσιόγλου ήταν η ευρωβουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνα Κούνεβα, την οποία είδε ξεχωριστά από τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές του κόμματός της, με τους οποίους συναντήθηκε χθες το βράδυ. Και έπειτα, συνάντηση με τους επικεφαλής των Ευρωομάδων των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και των Αριστεράς καθώς και με ευρωβουλευτές αυτών των ομάδων.

Κατά κάποιο τρόπο, η όλη επίσκεψη της κ. Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες θυμίζει περισσότερο ένα ταξίδι γνωριμίας και δημοσίων σχέσεων, της νέας υπουργού με τις ομάδες που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί φιλικά προσκείμενες σε αυτόν και λιγότερο μια σοβαρή προσπάθεια που θα μπορέσει να δώσει την παραμικρή ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια της ελληνικής πλευράς.

Η κ. Αχτσιόγλου μοιάζει προς το παρόν να επιλέγει να ακολουθεί τα βήματα προσώπων που πέρασαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επένδυσαν περισσότερο στην “επαναστατική ” τους εικόνα και στη δημιουργία του προσωπικού τους μύθου, παρά σε υπουργούς της κυβέρνησης που αποφάσισαν να δουλέψουν σοβαρά και να δώσουν λύσεις.

Ένας νέος Βαρουφάκης είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο συννεφάκι της η Αχτσιόγλου: «Μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακή Αχτσιόγλου: Στο τραπέζι της … διαπραγμάτευσης και η ομορφιά της – Έκλεψε το βλέμμα Μοσκοβισί και δανειστών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  O λογαριασμός στο Μαξίμου, παρακαλώ. Το ταξίδι στην Κούβα κόστισε 22.900 ευρώ και όχι 300.000 ευρώ!