• Big Story

    Ντ. Τραμπ: “Η Αμερική είναι ασταμάτητη”, τα πρώτα λόγια του νέου πλανητάρχη

    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    H Αμερική είναι ενωμένη, η Αμερική είναι ασταμάτητη, είπε με σθένος ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του επίσημη ομιλία ως Πλανητάρχης. «Για δεκαετίες υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών» συνέχισε μετά την ορκωμοσία του απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό.

    Με σαφές μήνυμα προς τους συμπολίτες του ο νέος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε «Το σύστημα προστάτευε τον εαυτό του αλλά όχι τους πολίτες της χώρας μας. Οι νίκες τους δεν ήταν οι δικές σας νίκες. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν δικοί σας θρίαμβοι. Ενώ εκείνοι γιόρταζαν στη πρωτεύουσα του έθνους μας, οι φτωχές οικογένειες της Αμερικής δεν μπορούσαν να το κάνουν. Όλα αυτά αλλάζουν από αυτή κιόλας τη στιγμή. Επειδή αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή. Ανήκει σ’ εσάς. Αυτή είναι η δική σας μέρα, η δική σας γιορτή και οι ΗΠΑ είναι πλέον η δική σας χώρα».

    Νωρίτερα είχε κάνει εντυπωσιακή είσοδο στο Καπιτώλιο, σηκώνοντας μάλιστα τη γροθιά του θριαμβευτικά στον αέρα, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε τα σκαλιά και έσφιξε το χέρι του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, προτού λάβει τη θέση του για να ξεκινήσει η τελετή.

    Λίγο πριν τις 19.00 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Συγκινημένος, ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αγκάλιασε τη γυναίκα του Κάρεν και χαιρέτισε το κοινό που τον επευφημούσε.

    Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους, το ζεύγος Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και άλλοι, παρευρίσκονται στο Καπιτώλιο, όπου η τελετή είναι σε εξέλιξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα θρυλικά φορέματα των Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ από το 1909 μέχρι σήμερα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγινε η νύχτα μέρα στις ΗΠΑ: Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαλάντης: Χαμογελαστός με τον ξάδερφο του λίγο πριν την ορκωμοσία Τραμπ (pics)

     



    ΣΧΟΛΙΑ