• Big Story

    Λαγκάρντ: Κάντε μεταρρυθμίσεις, όχι κούρεμα χρέους προς το παρόν

    Λαγκάρντ - Μέρκελ


    Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μετά το πέρας της συνάντησής της με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ανέλυσε τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες το Ταμείο θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας παράλληλα ότι απαιτούνται ακόμη πολλά βήματα προκειμένου να είναι η ίδια σε θέση να παρουσιάσει σχέδιο για την Ελλάδα στο συμβούλιο του ΔΝΤ.

    Στη συνέντευξή της στο ARD η Λαγκάρντ σημείωσε ότι «Είμαστε πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα», ενώ εξήγησε πως για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα απαιτούνται μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και αναδιάρθρωση του χρέους.

    Η επικεφαλής του Ταμείου δήλωσε ότι «Οι συνθήκες όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις δείχνουν καλές», ενώ, για την αναδιάρθρωση του χρέους, σημείωσε πως έχουν υπάρξει συζητήσεις επί της αρχής μεταξύ Αθήνας και δανειστών. «Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα αλλά μείωση των επιτοκίων», τόνισε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και ο χρονικός ορίζοντας ωρίμανσης των ομολόγων.

    Η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα έχει υποστεί υπερβολική λιτότητα», ενώ οι επερχόμενες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εγγυώνται ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

    Ακόμη, υπογράμμισε ότι «Χρειάζεται πολλή δουλειά προτού μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο συμβούλιο του ΔΝΤ», ενώ τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να βρουν κοινή γραμμή για την Ελλάδα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα από Βερολίνο: Μειώστε τώρα τις συντάξεις!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελλάδα διχάζει τη γερμανική Αριστερά – Το Die Linke «άδειασε» την αντιπρόεδρο του που ζητά Grexit

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Energa – Hellas Power: Εισαγγελέας ζητά ισόβια για Φλώρο – Μηλιώνη



    ΣΧΟΛΙΑ