Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

ΠΑΝΙΚΟΣ: Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν νοσοκομεία κατά λάθος και οι Ρώσοι σηκώνουν πυραύλους

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ο πλανήτης, που δεν έχει συνέλθει ακόμα από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό μαχητικό που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις Μόσχας – Άγκυρας και αναζωπύρωσε το φόβο για ένα Γ’ παγκόσμιο πόλεμο, αμερικανικό AC-130 φαίνεται ότι βομβάρδισε κατά… λάθος (!) νοσοκομείο των Γιατρών χωρίς σύνορα, στην Κουντούζ του Αφγανιστάν.

Όπως παραδέχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το αμερικανικό αεροσκάφος νόμιζε ότι το νοσοκομείο ήταν κυβερνητικό κτίριο, το οποίο είχαν καταλάβει οι Ταλιμπάν. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 30 πολίτες. Ο βομβαρδισμός έγινε στις αρχές του προηγούμενου μήνα, αλλά οι αμερικανικές αρχές παραδέχθηκαν σήμερα το λάθος τους.

Την ίδια στιγμή, πιο δυτικά – και εγγύτερα στα σύνορά μας – η είδηση για την αποστολή αντιαεροπορικών S-400 από τη Ρωσία στη Συρία πυροδότησε ακόμα περισσότερο τους φόβους για σύρραξη μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, έστω και αν ο Τούρκος πρωθυπουργός, Νταβούτογλου, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να συστήσει ψυχραιμία, επικαλούμενος τις άριστες εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών. Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, πάντως, Σεργκέι Λαβρόφ, μίλησε για προσχεδιασμένη πρόκληση.

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα ζητηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εξετάσει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης των τρομοκρατών, λέγοντας επίσης ότι δεν είναι μυστικό πως οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν την τουρκική επικράτεια.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ενώ ο Λαβρόφ κατηγόρησε τον Ερντογάν για υποκρισία, ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η παραβίαση – για λίγη ώρα – του εναέριου χώρου της Τουρκίας δε συνιστά λόγο κατάρριψης αεροσκάφους ενώ μόλις χθες υποστήριξε ότι είναι δικαίωμα του να προφυλάσσει τα σύνορα της χώρας του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ MONONEWS.GR : Ο ΚΟΤΖΙΑΣ, Ο ΚΕΦΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ HARVARD

Νωρίτερα, ο επιζών χειριστής του ρωσικού μαχητικού δήλωσε ότι ο ίδιος και ο δεύτερος πιλότος δεν έλαβαν καμία προειδοποίηση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πριν από την κατάρριψη. Ο Ρώσος στρατιωτικός τόνισε ακόμη ότι το αεροσκάφος του δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και ότι και οι δύο χειριστές γνώριζαν την περιοχή όπου πετούσαν «σαν την παλάμη του χεριού τους».

Συγκλονίζουν, επίσης, οι εικόνες, που δείχνουν τους ενόπλους Τουρκμάνους, οι οποίοι σκότωσαν έναν από τους δύο πιλότους, να περιφέρουν τη σορό του.

Παράλληλα, η ένταση έχει περάσει και στον κόσμο, καθώς μεγάλη διαμαρτυρία με δεκάδες Ρώσους διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε έξω από την τουρκική Πρεσβεία στη Μόσχα.

 

Οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και αυγά στο εξωτερικό μέρος της Πρεσβείας με αποτέλεσμα να σπάσουν τζαμαρίες και η Αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις, αφού εκκένωσε την περιοχή, ενώ ένα πλακάτ έγραφε «Η Τουρκία θα μείνει χωρίς φυσικό αέριο».