• Big Story

    Ποιος κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης είναι στη λίστα της UBS; Τι λένε στο mononews δικαστικές πηγές

    • NewsRoom


    Λάδι στη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τη διάταξη-πρόκληση σχετικά με τις offshore υπουργών και βουλευτών, ρίχνει η πληροφορία του mononews ότι στην περιβόητη λίστα της UBS περιλαμβάνεται όνομα κορυφαίου αξιωματούχου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή στενού του συγγενικού προσώπου.

    Το θέμα λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του mononews, η επίμαχη διάταξη συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο για να προστατευτεί το συγκεκριμένο πρόσωπο.

    Κορυφαία πηγή του υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν ρωτήθηκε επί του θέματος από το mononews, αρκέστηκε να πει «ουδέν σχόλιο».

    Εκτός λοιπόν από τις δικαιολογίες που ψέλλισε η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη για τη διάταξη-πρόκληση, καλό θα ήταν να μας απαντήσει αν ισχύει κάτι τέτοιο!

    Εν τω μεταξύ οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης συνεχίζονται παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η διάταξη δεν επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.

    Ούτε ξέπλυμα γίνεται, ούτε προσπαθούμε να νομιμοποιήσουμε τίποτα, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης. «Νομοθετούμε με βάση το κοινοτικό κεκτημένο, δεν υπάρχει καμία προνομιακή μεταχείριση των βουλευτών για το πόθεν έσχες», επεσήμανε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση.

    Να αποσύρει άμεσα τη σχετική διάταξη κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πρώτα παραδέχθηκε πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να είχαν εντοπίσει την επίμαχη διάταξη μέσα στο πολυνομοσχέδιο: «Μέσα σε 7.500 σελίδες, που έπρεπε να διαβαστούν σε 48 ώρες, αυτό δείχνει ότι, η κυβέρνηση είχε σκοπό να το περάσει στα ψιλά…Σήμερα ρωτάμε γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Ας δώσει εξηγήσεις για το ποιους αφορά η διάταξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

    Από την πλευρά του και ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «δεν μπορεί αυτοί που παίρνουν κρατικό χρήμα στην κορυφή της πυραμίδας του πολιτικού συστήματος – υπουργοί, γραμματείς, βουλευτές- να διαθέτουν κρυφές εταιρίες στο εξωτερικό».

    «Το Ποτάμι προχωράει και ένα βήμα παρα πέρα λέγοντας ότι οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου. Φυσικά θα μπορούσε κάποιος πριν γίνει πολιτικός να έχει μία επιχειρηματική δραστηριότητα και να έχει βγάλει κάποια χρήματα στο εξωτερικό αλλά από τη στιγμή που θέλει να είναι πολιτικός πρέπει να φέρει τα λεφτά του στην Ελλάδα. Η δική μας λοιπόν πρόταση προς το πολιτικό σύστημα είναι να επιστρέψουν τα λεφτά όσων ασχολούνται με την πολιτική πίσω στη χώρα και να μην έχουν το δικαίωμα όσο καιρό ασκούν πολιτική είτε σε κυβερνητικά πόστα είτε στο κοινοβούλιο να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό», ανέφερε σε δηλώσεις του στο MEGA ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    «Δεν  μπορεί άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στα κοινά και θέλουν να σώσουν τη χώρα», συμπλήρωσε, «να έχουν ασφαλείς καταθέσεις στο Λονδίνο όπως συμβαίνει τώρα με μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και σε ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος».

    Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, έχει ήδη ζητήσει την απόσυρση της διάταξης, με τη λογική του άμεσου και αναδρομικού. «Οι υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν offshore εταιρίες. Φρόντισαν να ανατρέψουν τη ρητή και καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που είχαν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές τους. Τέρμα στα παραμύθια ότι δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν “όχι”. Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά», διεμήνυσε ο υπεύθυνος Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/article-parti-dichos-telos-sto-twitter-gia-tis-syrizaoffshore/49259



    ΣΧΟΛΙΑ