ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η λάμψη της Alter Ego, τα 19 ευρώ της ΓΕΚ, οι ξένοι της Intrakat, τα 3 πρόσωπα του Υπερταμείου, η συνέντευξη του Πιέρ στο My Story, το party του Καπράλου και ένα hot quiz με την τέως ευρωβουλευτή
Σε ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, για δάνεια εκατομμυρίων της Attica Bank, προχώρησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς, καθώς τα δάνεια φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.
Πιο συγκεκριμένα, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, και για απλή συνεργία στην απιστία σε βάρος πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιρειών στις οποίες και χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια, συνολικού ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ. Και τούτο διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι η Attica Bank υπέστη ζημία από τη χορήγηση των συγκεκριμένων πέντε δανείων την περίοδο από το 2011 ως το 2015.
Τα δάνεια αυτά εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρείες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.
Δυο περιπτώσεις δανείων σε εταιρείες αρχειοθετήθηκαν, καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.
Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζα Αττικής: Ένα βήμα πριν την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Διαφθοράς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης: Η πρώτη τους αντιπαράθεση στη Βουλή την Παρασκευή για τους αγρότες
- Διεθνής διαγωνισμός για εκμετάλλευση αντιμονίου στη Χίο – Μέχρι τις 10 Μαρτίου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
- Γαλλία: Η δημοσιονομική κατάσταση είναι από ανησυχητική έως σοβαρή δηλώνει το Γαλλικό Ελεγκτικό Συνέδριο
- Κρεμλίνο: Δεν βλέπει τίποτα νέο στην απειλή Τραμπ για κυρώσεις – Ανοιχτό σε διάλογο «με αμοιβαίο σεβασμό»