ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια απόπειρα καταγραφής της δαιδαλώδους διαδρομής των ανώνυμων εταιρειών και των συνεργαζόμενων με αυτές offshore, στις οποίες «εμφανίζεται» ο Θωμάς Λιακουνάκος, οδηγεί στο συμπέρασμα πως απ’ όποια «πηγή» έβγαζε χρήματα, ο μετρ των οπλικών συστημάτων στεκόταν να πιεί νερό. Κλινικές, εκδοτικές επιχειρήσεις, κατασκευαστική εταιρεία, εμφιαλωτήρια νερού, ξενοδοχειακή μονάδα και φυσικά αντιπροσωπείες οπλικών συστημάτων βρίσκονται ανάμεσα στις επιχειρήσεις του 67χρονου επιχειρηματία, που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.
Οι τέσσερις υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του, έχουν βάλει στη «λαιμητόμο» τον εθνικό έμπορο όπλων, που κλεισμένος στο κελί του έχει επιδοθεί στο διάβασμα, αρνούμενος να δώσει ονόματα και στοιχεία προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του, παρά τις παραινέσεις των γύρω του.
Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι πολλοί νομικοί (όπως είχε γράψει και το mononews.gr προ ημερών) απορούν γιατί δεν δίνει ονόματα και στοιχεία έτσι ώστε να ελαφρύνει την θέση του και ενδεχομένως να αποφυλακιστεί σύντομα. Διαβαστε εδώ σχετικό άρθρο με τίτλο: Πως ο κ. Θ. Λιακουνάκος κορόιδεψε ανακριτές και εισαγγελείς. Είναι τώρα έτοιμος να κάνει χρήση ευνοϊκών διατάξεων και να βγει από την φυλακή;
H κ. N. Λιακουνάκου στο Tier
Την ώρα που εκείνος έχει επιδοθεί στη διάβασμα προσπαθώντας να ξεπεράσει το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του, αλλά και να οργανώσει την υπερασπιστική του γραμμή, οι μόνοι άνθρωποι που μιλούν μαζί του είναι οι νομικοί του εκπρόσωποι, ο γιος του, αλλά και η σύζυγός του Νατάσσα Λιακουνάκου η οποία έχει αραιώσει τις εμφανίσεις της στην νυχτερινή Αθήνα διατηρώντας χαμηλό προφίλ.
Τις προηγούμενες ήμερες εθεάθη σε εστιατόριο στο Ψυχικό, με την εικόνα της να μη θυμίζει σε τίποτα την κοσμική κυρία με τα εντυπωσιακά φορέματα. Για την ακρίβεια έτρωγε στο Tier στο Παλαιό Ψυχικό παρέα με φιλική παρέα. Οσοι τη είδαν από κοντά είπαν ότι αλλες φορές ήταν ευδιάθετη και άλλες στεναχωρημένη.
ΟΙ 4 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Η τρίτη φορά που πέρασε ανακριτικό κατώφλι, ήταν και η φαρμακερή για το Θωμά Λιακουνάκο, που μετά την 6ωρη απολογία πήρε την άγουσα για τον Κορυδαλλό. Δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος είναι οι κατηγορίες για την υπόθεση των τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ, τα οποία θα τοποθετούνταν στα βραζιλιάνικης κατασκευής αεροσκάφη Εμπράερ. Σύμφωνα με το βαρύτατο κατηγορητήριο, μέσω offshore εταιρίας (Ιντεράξιον), η οποία -κατ’ ομολόγια του- του ανήκει, φέρεται να διακίνησε «μίζα» ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ. Τελικοί αποδέκτες είναι -κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- οι καταδικασθέντες πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και διευθυντής Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος.
Ηλεκτρονικός Πόλεμος
Δεν είναι όμως η μόνη υπόθεση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Θωμάς Λιακουνάκος, καθώς ήδη υπάρχει πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη σχετικά με την περιβόητη υπόθεση του «Ηλεκτρονικού Πολέμου», με εισήγηση της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη. Συγκεκριμένα, ο γνωστός επιχειρηματίας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία, ενώ στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κρίθηκε από την εισαγγελική λειτουργό, πως θα πρέπει να καθίσουν ακόμη 17 πρόσωπα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το εξοπλιστικό πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων από την εταιρεία SONAΚ, η οποία, κατά την κατηγορία, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.
Τα Leopard
Το όνομα του επιχειρηματία έχει εμπλακεί και στην υπόθεση για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ εντοπίστηκαν ποινικές ευθύνες και σε βάρος κρατικών αξιωματούχων για κακουργηματικές πράξεις.
Οι εισαγγελικές αρχές εξέτασαν εάν υλοποιήθηκε η σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, αλλά κρίθηκε ότι ένα μέρος της υλοποίησης αυτών δεν αποτελεί αποδεκτή συναλλαγή, καθώς ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.
Τα ελικόπτερα Apache
Η τέταρτη ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Λιακουνάκου αφορά στη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος $594 εκατομμυρίων. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων με αντικείμενο την ανάπτυξη προγράμματος ψηφιοποίησης πυροβολικού μάχης και τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση του συστήματος «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» εκτελέσθηκαν κατά τρόπο ώστε η αξία των υλικών και υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ήταν χαμηλότερη κατά περίπου $9 εκατομμύρια, αυτή τη φορά με αντίστοιχη ωφέλεια της εταιρίας SONAK, ιδιοκτησίας του Θωμά Λιακουνάκου, η οποία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση προσφοράς ισάξιων υλικών και υπηρεσιών προς το Ελληνικό Δημόσιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σπίτι μου 2: Έσπασε κάθε ρεκόρ με σχεδόν 50.000 αιτήσεις σε 3 ημέρες – Οι προσφορές των τραπεζών και τα επιτόκια
- Η εκλογή Τασούλα και Κακλαμάνη ανοίγει θέσεις στα γαλάζια ψηφοδέλτια – Ποιοι είναι οι νέοι υποψήφιοι
- Metlen: Ξεκινά νέος κύκλος ανάπτυξης- Δύο νέες επενδύσεις στη μεταλλουργία φέτος- Σε ένα μήνα η επόμενη
- Γιώργος Οικονόμου: Επενδύσεις 1,4 δισ. δολάρια σε πλοία κοντέινερ και ιδρύει νέα εταιρεία