• Big Story

    Πανικός από τον Γιώργο Σταθάκη. Αποσύρθηκε το ΝΣ για την διαπλοκή με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης και για ερευνητικά θέματα. Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του realfm 97,8 η Άννα Kαραβοκύρη, το επίμαχο νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες (11/04) το βράδυ και αποσύρθηκε σήμερα, με κοινοβουλευτικές πηγές να αναφέρουν πως η απόσυρσή του οφείλεται σε λάθος της γραμματείας, καθώς εντός του νομοσχεδίου υπήρχαν και παλιότερες διατάξεις που είχαν ψηφιστεί, καθώς και σε λάθος στη σελιδοποίηση. Το mononews. gr εδώ και αρκετές ώρες είχε δημοσιεύσει το εν λόγω ρεπορτάζ. 

    Η δημοσιογράφος ανάφερε ότι  στο νέο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχει και μια επίμαχη διάταξη που αφορά στις δαπάνες ειδικού λογαριασμού κονδυλίου έρευνας του πανεπιστημίου Κρήτης. Για την εν λόγω διάταξη ξέσπασαν αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι αποτέλεσε προσπάθεια αθώωσης του υπουργού οικονομίας Γιώργου Σταθάκη που κατηγορείται για κακοδιαχείριση των κονδυλίων την περίοδο 1996-2004.

    Στο επίμαχο άρθρο 30 παράγραφος 7 του νομοσχεδίου, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, διενεργηθείσες μεταξύ των ετών από το 1996 έως και 2004 δυνάμεις της κοινής υπουργικής απόφασης ΚΑ/679/1996 (Β’ 826) για λοιπές (εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές, αναπτυξιακές κλπ) δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, πλην αμιγώς ερευνητικών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «ανοίκειες πληρωμές» με την υπ’ αρίθμ. Πρω. 4938/30.6.2005 έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, όπως συμπληρώθηκε με την υπ’ αριθμ.. πρωτ.938/10.2.2005 έκθεση, θεωρούνται εφεξής νόμιμες».

    Διαβάστε τι έγραφε νωρίτερα το mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/periergi-diaploki-toy-ypoyrgeiou-paideias-37613-2/37613



    ΣΧΟΛΙΑ