• Big Story

    Οριστικά το ΦΠΑ στο 24% – Συμφώνησαν οι δανειστές

    Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Οικονομικών


    Οριστικά διαμορφώνεται ο κανονικός συντελεστής του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, καθώς συμφώνησαν Ελλάδα και δανειστές κατά τη σημερινή συνεδρίαση που είχε κύριο θέμα τα δημοσιονομικά και η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο μεσαίος συντελεστής παραμένει στο 13%. Όπως μαθαίνουμε, θα επέλθει συμφωνία και σε ό,τι αφορά τους έμμεσους φόρους, καθώς η κυβέρνηση στοχεύει να έχει πρόσθετα έσοδα ύψους 1,8 δισ. Ευρώ σε χρονικό ορίζοντα ως το 2018, αλλά και στο φλέγον ζήτημα του αφορολόγητου.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για διαβούλευση χθες, το νέο αφορολόγητο προβλέπεται να μειωθεί στα 9.100 ευρώ από τα 9.500 ευρώ που είναι σήμερα. Δε λείπουν οι διαφωνίες βέβαια ούτε από τη σημερινή συνεδρίαση.

    Από τη μια το ΔΝΤ επιμένει σε μείωση του αφορολόγητου στα 8.182 ευρώ και από την άλλη η Κομισιόν προτείνει σταδιακή μείωση του αφορολόγητου σε αυτά τα επίπεδα ως το 2018.

    Πιο αναλυτικά, το κυβερνητικό νομοσχέδιο προτείνει αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ για φέτος, ενώ για τα εισοδήματα του 2017 το αφορολόγητο μειώνεται στα επίπεδα που προτείνει η Κομισιόν, δηλαδή στα 8.640 ευρώ. Τέλος, για τα εισοδήματα του 2018, το αφορολόγητο θα διαμορφωθεί στα 8.182 ευρώ.

    Στη σημερινή συνεδρίαση που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Hilton θα συζητηθούν και τα κόκκινα δάνεια, ενώ πιο αργά κατά τις 5, ο κ. Κατρούγκαλος θα συζητήσει για το ασφαλιστικό ενώ δε θα λείψουν και οι διαφωνίες των δανειστών στα σχέδια της κυβέρνησης.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/article-na-giati-h-lisavona-anagennhthhke-meta-to-dnt-39540-2/39540

     



    ΣΧΟΛΙΑ