Kαθημερινά γίνονται γνωστές ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου που φέρεται να είναι αρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Δεκάδες καταστήματα αγοράς και πώλησης χρυσού, κοσμηματοπωλεία και εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας στο κέντρο της Αθήνας, στα προάστια, αλλά και στην επαρχία, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με τη δράση των δύο οργανώσεων λαθραίας εξαγωγής χρυσού που εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προκύπτει ότι οι οργανώσεις είχαν τεράστια δίκτυα επιχειρήσεων που εξυπηρετούσαν τους σκοπούς συλλογής χρυσών και πολύτιμων αντικειμένων, αλλά επίσης και εξαιρετικά διευρυμένα δίκτυα για το «ξέπλυμα» των χρημάτων που αποκόμιζαν, κάνοντας παράνομη εξαγωγή σε τρίτη χώρα «σκραπ» χρυσού. Δίκτυα που περιλαμβάνουν πλαστά τιμολόγια, Κινέζους χονδρέμπορους ρούχων, συμμετοχές σε εταιρίες, κτηματομεσιτικά κ.ά.

Στη δικογραφία της υπόθεσης που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας, ο γνωστός ενεχυροδανειστής περιγράφεται στα δικόγραφα ως άριστος γνώστης του marketing, µε χρηματοδότηση από τα ταμεία του κυκλώματος, ο οποίος προέβαινε σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.

Ακριβό lifestyle

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος διατηρούσε μεγάλο μέρος του… θησαυρού του στην υπερπολυτελή έπαυλή του στη Σαρωνίδα, και μάλιστα σε κρυφό υπόγειο-καταφύγιο. Εκεί βρέθηκαν πλήθος κοσμημάτων αλλά και πλάκες χρυσού, πολλών εκατομμυρίων.

Διέθετε θαλαμηγό και ακριβά αυτοκίνητα, ενώ είχε… προτίμηση στις Moet.

«Διαφημιζόταν σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης καθώς και σε εκπομπές τις οποίες απαιτούσε». «Μέσω των τηλεοπτικών δεκτών έμπαινε και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι. Είχε σκοπό να επεκταθεί στο Λας Βέγκας… Για να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο το προφίλ του ως υγιούς επιχειρηματία, προέβαινε σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας αυτές να λάβουν δημοσιότητα.

Ενδεικτικά αναφέρεται η επίσκεψή του στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2018 και η αγορά κοσμημάτων από την Πάρις Χίλτον έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στη φυλακή ο Κινέζος

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων 18 κατηγορούμενοι. Ένας εκ των κατηγορουμένων, 39χρονος κινεζικής καταγωγής που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο 39χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν αυτός που ερχόταν σε επικοινωνία με Κινέζους χονδρεμπορους ρούχων στην Τουρκία και αγοράζοντας ρούχα, ξέπλενε το χρήμα από το λαθρεμπόριο χρυσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναλυτικά η αίτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας για τον Ριχάρδο