ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του mononews.gr έκανε λόγο για «κλειδωμένο» deal με το Δημήτρη Κούτρα να αποκτά ποσοστό μέχρι 25% στην κατασκευαστική εταιρεία Ιντρακάτ. Κάτι που πλέον το ενστερνίζεται και η χρηματιστηριακή αγορά, πριμοδοτώντας την άνοδο των τιμών των μετοχών. Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, ούτε και έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίον θα γίνει η είσοδος Κούτρα στο μετοχικό σχήμα της θυγατρικής της Ιντρακόμ. Αν δηλαδή αυτό θα γίνει με κλασική αύξηση κεφαλαίου ή με εισφορά του Δημήτρη Κούτρα του χαρτοφυλακίου που ο ίδιος κατέχει στον «Ελλάκτωρα» (περί το 7%).
Παράγοντες της αγοράς, αξιολογώντας τις επικείμενες εξελίξεις, επισημαίνουν: «Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τη μετοχή για Ιντρακάτ, δεν σχετίζεται μόνο με τις προσδοκίες για το ύψος του τιμήματος, όπου μπορεί να κλείσει η συμφωνία. Αφορά και τη γενικότερη πορεία της εταιρείας, από τη στιγμή που θα μπει στην εταιρεία ο Κούτρας. Διότι πέραν των ουσιαστικών, στρατηγικών κινήσεων, που ήδη γίνονται από τη Διοίκηση της Ιντρακάτ, οι περισσότεροι στην αγορά πιστεύουν ότι ο Δημήτρης Κούτρας είναι σε θέση να δημιουργήσει προστιθέμενες αξίες. Ειδικά στον κρίσιμο τομέα των συμβάσεων για μεγάλα έργα, που μπορούν να κάνουν την Ιντρακάτ να αλλάξει επίπεδο. Ενδεχόμενα και με άλλες πρωτοβουλίες που μπορεί να υπάρξουν. Φυσικά, και με χρηματιστηριακούς όρους, από τη στιγμή που ανεβαίνει η θυγατρική, είναι εύλογο να ενισχύεται και η αποτίμηση της μητρικής Ιντρακόμ».
Η αποτίμηση του ανοδικού ράλι
Στις τρεις τελευταίες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις, η μετοχή της Ιντρακάτ έχει ενισχυθεί κατά 31,1%. Με τη τιμή της μετοχής να ανεβαίνει από τα 1,22 στα 1,60 ευρώ χθες. Οπότε και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 48,76 εκατ. ευρώ. Έχοντας αυξηθεί κατά 11,6 εκατ. ευρώ στη διάρκεια του «καυτού» τριημέρου.
Στο ίδιο διάστημα η μετοχή της Ιντρακόμ έχει κερδίσει 15,2% με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ενισχύεται κατά 11,8 εκατ. ευρώ και είναι τώρα στα 89,65 εκατ. ευρώ.
Στον τριήμερο κύκλο της ανόδου μετέχει και η μετοχή του «Κέκροπα», όπου η Ιντρακάτ έχει ποσοστό 34,06%. Το «χαρτί» της «Κέκρωψ» καταγράφει άνοδο 10,25% και αξία της συμμετοχής της Ιντρακάτ έχει αυξηθεί κατά 0,8 εκατ. ευρώ.
Ειδικά χθές, ο συναλλακτικός τζίρος στην Ιντρακάτ έφτασε στα 298,4 χιλιάδες ευρώ και ήταν ο μεγαλύτερος στο τελευταίο εξάμηνο… Εξ ίσου μεγάλος ήταν ο χθεσινός τζίρος και στο «χαρτί» της Ιντρακόμ, που διαμορφώθηκε στα 379,2 χιλιάδες ευρώ.
Εκ των πραγμάτων, από τη σημερινή συνεδρίαση και μετά θα φανεί αν θα συνεχιστούν με την ίδια θέρμη τα ανοδικά πονταρίσματα, η αν τυχόν θα ενεργοποιηθούν πωλήσεις από τους βραχυπρόθεσμους «παίκτες».
Ανεξαρτήτως αυτών και σε ότι αφορά το Δημήτρη Κούτρα, είναι προφανές ότι οι κινήσεις του σηματοδοτούνται, ως απόρροια της εσωτερικής ήττας στον «Ελλάκτωρα, όπου η πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση ήταν εκείνη που ήρθε στη διοικητική εξουσία. Ο Δημήτρης Κούτρας, βρίσκεται σε… ψυχροπολεμική αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Καλλιτσάντση, αν και πριν από 19 χρόνια εκείνος ήταν που είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει στο ίδιο τραπέζι τα δύο αδέλφια και τον «Πατριάρχη» των κατασκευών Γιώργο Μπόμπολα. Με συνέπεια να προκύψει από τη συμφωνία των δύο πλευρών το σχήμα του «Ελλάκτωρα».
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ,ότι με την είσοδό του στην Ιντρακάτ ο Δημήτρης Κούτρας θα θελήσει να πάρει τη «ρεβάνς» από τους αδελφούς Καλλιτσάντση. Όλα αυτά βεβαίως, μένει να αποτυπωθούν από τα πραγματικά γεγονότα…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι λέει ο Δημήτρης Κούτρας σε συνεργάτες του για την Intrakat και τι συμβαίνει με τους κ. Μιχαηλίδη και Μυλωνά στην Εθνική
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόκκαλης και Κούτρας μαζί: Έκλεισε το deal – 20% εως 25% της Intrakat στα χέρια του Δημήτρη Κούτρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Παπανδρέου: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά που πάνε;» – Βολές κατά Κώστα Καραμανλή
- Σοβαρές ζημιές στο δήμο Τρικκαίων από δυνατούς ανέμους
- Ανδρουλάκης: Προσπαθούν να μας εμφανίσουν ως δήθεν λαϊκιστές αυτοί που έχουν καταδικάσει τη χώρα στη φθορά- Τι απαντά η κυβέρνηση
- Στέφανος Κασσελάκης: «Κίνημα Δημοκρατίας» το όνομα του νέου κόμματος – Οι βασικές αρχές