• Big Story

    Θλίψη και συγκίνηση στο τελευταίο αντίο της Ελλάδας στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (video, pics)

    Μητσοτάκης

    φωτογραφία: (Eurokinissi)


    Κηδεύτηκε σήμερα Tετάρτη σε κλίμα συγκίνησης ο τέως πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, πρώην συνεργάτες αλλά και άγνωστοι συνέρρευσαν από νωρίς στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να αποχαιρετήσουν έναν άνθρωπο που επί 50 και πλέον έτη πρωταγωνίστησε στον πολιτικό στίβο της χώρας.

    Η κηδεία τελέστηκε στις 15.00 και πλέον ο τέως πρωθυπουργός μεταφέρεται με C-130 στην τελευταία του κατοικία στα Χανιά, προκειμένου να  ταφεί πλάι στη σύντροφο της ζωής του, τη Μαρίκα.

    Παραστάτες στη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν βρακοφόροι της Κρήτης. Το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο σήκωσαν στους ώμους τους τα εγγόνια του, ενώ τη φωτογραφία που βρισκόταν πάνω στο φέρετρο δεν άφησε από τα χέρια του ο πάντα πιστός σε εκείνον, Μανούσος Γρυλλάκης.

    Από τις 7.00 το πρωί η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Εκεί βρέθηκαν γνωστές προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Στη Μητρόπολη έσπευσαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον τέως πρωθυπουργό οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Αναστασιάδης, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αιρετοί και επιχειρηματίες, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Δημήτρης Κοπελούζος. Τον εκλιπόντα πρωθυπουργό αποχαιρέτησε και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ.

    Μητσοτάκης
    Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (δεξιά) εκφράζει τις συλλυπητήριες ευχές του στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη (αριστερά) για το θάνατο του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Φωτογραφία: Eurokinissi)
    Μητσοτάκης
    Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Φωτογραφία: Eurokinissi)
    Μητσοτάκης
    Τα συλληπητήρια του Αντώνη Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη
    Αγγελοπούλου - Μητσοτάκης
    Η Γιάννα Αγγελλοπούλου στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη /Πηγή: eurokinissi

    Τα δάκρια του Κυριάκου

    Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης, ενώ ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο επικήδειος λόγος του μονάκριβου γιου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκου.

    «Αν θέλει κανείς να σκεφτεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ας αναλογιστεί τον τόπο που επέλεξε για τελευταία κατοικία του: ούτε μνήμα μαρμάρινο ούτε πολυτέλεια, ένα μικρό νεκροταφείο στον Αγουλιδέ, όποιος περάσει τυχαία δεν θα μπορεί να φανταστεί ότι εκεί θα βρίσκεται ένας σπουδαίος πολιτικός» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες και δεν περίμενες των σοφιστών τον έπαινο για να κάνεις τον δικό σου απολογισμό. Επιστρέφεις στην αγαπημένη σου Κρήτη, εκεί που περπάτησες αγέρωχος με την κατσούνα σου και έκανες τα πρώτα σου πολιτικά βήματα με σωφροσύνη και γενναιότητα. Ήσουν ο τελευταίος μίας γενιάς που πέρασε από συμπληγάδες, αλλά ένιωθε και βαθιά τις δυνατότητες της πατρίδας μας και πίστευες σ’ αυτές. Σήμερα που η Ελλάδα μοιάζει αποσβολωμένη μπροστά στους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες δεν μας θυμίζεις τι θα γινόταν αν, γιατί ήξερες ότι η ιστορία δεν γράφεται με “αν”, συνέχισε συγκινημένος ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Η πολιτική σου παρακαταθήκη υπήρξε αειθαλής, να σεβόμαστε την αλήθεια να επιδιώκουμε την ενότητα, να μην ξεχνάμε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης. Σε ικανοποιούσε και σε στεναχωρούσε ότι ήσουν μπροστά από την εποχή σου, και δικαιώθηκες εν ζωή» είπε καταβεβλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Συντετριμμένη και υποβασταζόμενη η Ντόρα Μπακογιάννη καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελετής δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

    Επικήδειους για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εκφώνησαν πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Προκόπης Παυλόπουλος «αποχαιρέτησε» τον Κ. Μητσοτάκη: «Ένας κορυφαίος ηγέτης»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα δάκρυα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Καλό ταξίδι πατέρα» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η συγκινητική επίσκεψη του Γλέζου σε Κυριάκο και Ντόρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ