Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Αυτοί είναι δύο από τους τρεις τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Λονδίνο

jihadists london

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία της Βρετανίας τα ονόματα δύο εκ των τριών δραστών της αιματηρής επίθεσης το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο.

Πρόκειται σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία για τον 27χρονο Khuram Butt και τον 30χρονο Rachid Redouane ο οποίος χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Rachid Elkhdar.

Κατά τις Αρχές, ο Shuram Shazd Butt ήταν γνωστός στην Μητροπολιτική Αστυνομία όσο και στην MI5, όμως δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που να υποδηλώνουν πως σχεδίαζε την επίθεση αυτή.

Ο άλλος δράστης δεν ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές.

Ο Khuram Butt, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, ήταν Βρετανός πολίτης γεννημένος στο Πακιστάν, ενώ ο Rashid Redouane ισχυρίζονταν πως είναι μαροκινής και λιβυκής καταγωγής.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να ταυτοποιηθεί η ταυτότητα του συνεργού των δυο δραστών.

Και οι τρεις δράστες πυροβολήθηκαν από ένοπλους αστυνομικούς μέσα σε οκτώ λεπτά από την ώρα που ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Η βρετανική Daily Mail δημοσιοποίησε βίντεο από τη στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν κατά των τριών τρομοκρατών που σκόρπισαν το περασμένο Σάββατο τον τρόμο στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην αγορά του Μπόροου.

O Khuram Butt ήταν ο ένας από τους τρεις τζιχανστιστές που χτύπησαν στην καρδιά του Λονδίνου
Ο Butt και οι υπόλοιποι δύο τζιχανστιστές έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών στην αγορά του Μπόροου

Το οπτικοακουστικό υλικό κατέγραψε ο Ιταλός κινηματογραφιστής Γκαμπριέλε Σκιότο, ο πρώτος άνθρωπος που απαθανάτισε νεκρό τον τζιχανστιστή με τη φανέλα της Άρσεναλ το βράδυ του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Video-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν τους τζιχαντιστές στο Λονδίνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν 18 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο – επιθέσεις: Ένας από τους δράστες είχε ιρλανδική ταυτότητα