• Big Story

    Πού στοχεύει το έντονο «φλερτ» των ΑΝΕΛ με την Κ. Παπακώστα

    papakosta παπακώστα

    Κατερίνα Παπακώστα, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Ένα έντονο πολιτικό «φλερτ», γεμάτο αβρότητες και υποστήριξη, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη από την πλευρά των ΑΝΕΛ προς την Κατερίνα Παπακώστα. Την βουλευτή της Β΄Αθηνών η οποία αφού έφερε στα όριά του τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την νέα της διαφοροποίηση από τη γραμμή του κόμματος, οδηγήθηκε στην αποπομπή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

    Δεν πέρασε πολύ ώρα από την γνωστοποίηση της απόφασης του προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον πρόεδρο της Βουλής, και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες άρχισαν ήδη τις «επιθέσεις αγάπης» προς την κα Παπακώστα.

    Αρχικά από το γραφείο Τύπου του κόμματος, το οποίο σε ανακοίνωσή του υπερασπίστηκε την κα Παπακώστα, κάνοντας ειρωνική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκης και στον Άδ. Γεωργιαδη.

    «Δεν περιμέναμε στο βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο επίσημα πλέον επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του», ανέφερε η ανακοίνωσή του.

    Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Αρχηγός των ΑΝΕΛ. «Διέγραψε μια μητέρα ΑμεΑ που λόγω του προσωπικού της αγώνα μπορεί να νομοθετήσει καλύτερα από όλους για το θέμα, υποτασσόμενος στα συμφέροντα», έγραψε σε μήνυμά του ο Πάνος Καμμένος.

    Από την πλευρά της, πάντως, η κα Παπακώστα θέλησε να δείξει πως δεν κολακεύεται έτσι εύκολα. Στην πρώτη της δήλωση μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ, δήλωσε μεν έκπληκτη, αλλά και αποφασισμένη να παραμείνει πιστή στις απόψεις και τις ιδέες του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Ωστόσο, η αλήθεια ήταν πως από τους οπαδούς της ΝΔ κατηγορήθηκε πως πρώτη αυτή ξεκίνησε το «φλερτ» με την πλευρά του κ. Καμμένου, κατά τη χθεσινή της ομιλία στην Βουλή. Τότε που έσπευσε να υπερασπιστεί τον υπουργό της κυβέρνησης από την σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από τον Άδ. Γεωργιάδη για τη στάση του γύρω από την υπόθεση του καζίνο στο Λονδίνο. Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο πως μέχρι σήμερα κρύβεται και δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις, με τον υπουργό Άμυνας να απαντά με απειλές για μηνύσεις και προσβολές.

    Ένα διαζύγιο που έμοιαζε προδιαγεγραμμένο 

    Η απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ έμοιαζε μονόδρομος. Άλλωστε αυτή ήταν η μια ακόμα φορά που η κα Παπακώστα επέλεγε να διαφοροποιηθεί από το κόμμα της.

    Τον περασμένο Μάρτιο, η Κατερίνα Παπακώστα είχε αναγκαστεί να ανασκευάσει δηλώσεις που φερόταν να είχε κάνει στην εφημερίδα «Ειδήσεις». Εκεί εμφανιζόταν να διαφοροποιείται από την κομματική γραμμή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ κινδύνευε να γίνει «γραφική», εφόσον επέμενε στο αίτημά της.

    Τον περασμένο Απρίλιο, η κρίση κορυφώθηκε όταν η κυρία Παπακώστα καθαιρέθηκε από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΝΔ. Αιτία ήταν η δημόσια αντιπαράθεσή της με τον Άδ. Γεωργιάδη (επίσης βουλευτή της Β΄Αθηνών), καθώς ζητούσε ουσιαστικά την παραίτησή του από την αντιπροεδρία της «γαλάζιας» παράταξης, λόγω της εξεταστικής για το «Ερρίκος Ντυνάν».

    Η τότε κίνηση της ΝΔ ήταν μια σαφής προειδοποίηση προς την κα Παπακώστα. Η αποπομπή της σήμερα από την ΚΟ του κόμματος δεν εξέπληξε κανέναν. Ίσα – ίσα, η στάση της είχε αρχίσει να προκαλεί την έντονη αντίδραση του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος φαίνεται κουρασμένος από τις ενδοοικογενειακές κόντρες και τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι περισσότεροι επιδοκίμασαν την κίνηση του προέδρου του κόμματος.

    Στοχεύοντας στην δημιουργία ρήγματος

    Υπάρχουν πάντως δύο ενδιαφέροντα στοιχεία στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μετά την είδηση της αποπομπής της κα Παπακώστα. Το πρώτο είναι η προσπάθεια να φανεί πως πίσω από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο τελευταίος άλλωστε αποτελεί τον τελευταίο χρόνο μόνιμο στόχο των επιθέσεων της κυβέρνησης για την Νέα Δημοκρατία, καθώς έχει φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση τους βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού, με την έντονη κριτική του, και ιδιαίτερα τον κ. Καμμένο.

    Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έσπευσε να ακολουθήσει την «οργανωμένη» επίθεση, χαρακτηρίζοντας τον «αποκεφαλισμό» της κας Παπακώστα ως πράξη «ομηρίας» που μετατρέπει τον Άδ. Γεωργιάδη σε «Σαλώμη της ΝΔ». Ο κ. Γεωργιάδης αποτελεί μόνιμο στόχο του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, ο οποίος τον κατηγορεί διαρκώς ως δήθεν «φιλοχουντικό», την ώρα που ο βουλευτής της ΝΔ δεν έχει σταματήσει να υπενθυμίζει αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του κ. Παπαδημούλη, όπως, για παράδειγμα, ο πανηγυρισμός του για την… «ήττα» του Ραχόι στις εκλογές της Ισπανίας ή η υποστήριξή του στον Ν. Μαδούρο, κόντρα στη βούληση της Ευρωβουλής.

    Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με την προσπάθεια να εμπλακεί στην υπόθεση η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Από τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, μάλιστα, έγιναν αμέσως αναφορές για δήθεν δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού για τον Κυρ. Μητσοτάκη,  καθώς είναι γνωστές οι καλές σχέσεις που διατηρεί η κα Παπακώστα με το περιβάλλον του κου Καραμανλή.

    Πάντως, η κα Παπακώστα έχει έναν σημαντικό λόγο να θέλει να ρίξει τους τόνους της υπόθεσης. Ο σύζυγός της, Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, βρίσκεται μεταξύ των 35 προσώπων που αναδείχθηκαν από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σιδηρόπουλος είναι στρατηγός εν αποστρατεία, με σημαντική δράση καθώς διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, διευθυντής Προγραμματισμού και Υποστήριξης στο Επιτελείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας από το 2004 έως το 2007 και διευθυντής Οικονομικού στην ΑΣΔΥΣ και στο ΓΕΕΘΑ. Δεν θεωρείται  απίθανο, (μέχρι σήμερα, τουλάχιστον) να βρεθεί στη θέση της συζύγου του, στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαγραφή Παπακώστα: Γιατί ο Μητσοτάκης «πήρε το όπλο του»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά η Κατερίνα Παπακώστα μετά τη διαγραφή της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο πονοκέφαλο στη ΝΔ προκαλεί η Κατερίνα Παπακώστα



    ΣΧΟΛΙΑ