• Big Story

    Περήφανος ο Τραμπ για την επίθεση με τη «μητέρα όλων των βομβών» – Σκοτώθηκαν 36 τζιχαντιστές

    Τραμπ


    Τριανταέξι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από την επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το βράδυ της Πέμπτης. Η μητέρα όλων των βομβών, MOAB – (mother of all bombs), έσπειρε το θάνατο  στην επαρχία Νανγκαρχάρ. Οι ΗΠΑ είχαν ως στόχο τις σήραγγες και τα σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν.

    Μετά την επίθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως δεν διέταξε προσωπικά την εκτόξευση της βόμβας αλλά ήταν κατ’ αρχήν απόφαση των αρμόδιων στρατιωτικών διοικητών. «Ολοι γνωρίζουν ακριβώς τι συνέβη. Ετσι, το μόνο που έκανα ήταν να εγκρίνω τη στρατιωτική…. Έτσι αυτό που κάναμε ήταν να τους δώσουμε συνολική άδεια». Ωστόσο, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Είμαι πραγματικά περήφανος για τους στρατιωτικούς μας. Είναι μια νέα επιτυχία»

    Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως προεκλογικά ο Αμερικανός πρόεδρος  από την Αϊόβα είχε πει αναφερόμενος στο ΙSIS  ότι «θα βομβαρδίσουμε τα σκ@@@@ αυτά», όταν γίνω πρόεδρος.

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο, από την πλευρά του, αρνείται πως η εν λόγω επίθεση ήταν πράξη εκδίκησης, παρά το γεγονός ότι το περασμένο Σάββατο, στην ίδια περιοχή, σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιωτικός μέλος του 7ου τάγματος ειδικών δυνάμεων. Ο Μαρκ ντε Αλενκάρ σκοτώθηκε από εχθρικά πυρά, ενώ η μονάδα του έκανε επίθεση κατά του ISIS.

    Πολλοί θεωρούν πως η επίθεση της Πέμπτης είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Βόρεια Κορέα αλλά και το Ιράν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Γολγοθάς» για χιλιάδες πολίτες τα φετινά εκκαθαριστικά – Τι θα πληρώσουμε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν. Λοβέρδος: Καταγγέλει στον εισαγγελέα τον Πολάκη – Χαλκευμένο το υπόμνημα που έφερε στη Βουλή (pic)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπογράφηκε η απόφαση για τα 85 επαγγέλματα που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν άμεσα POS



    ΣΧΟΛΙΑ