Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Όνομα έκπληξη αναλαμβάνει καθήκοντα στα ανώτερα κλιμάκια του Μαξίμου – Όλο το παρασκήνιο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Με αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου μπαίνει ο Αύγουστος για την κυβέρνηση ενισχύοντας την επιφύλαξη που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή για το εάν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τον Αύγουστο διακοπές.

Σύμφωνα λοιπόν με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο μέχρι σήμερα τυπικά-αλλά το τελευταίο διάστημα όχι ουσιαστικά-διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θόδωρος Μιχόπουλος αποχωρεί. Τα καθήκοντά του φέρεται να έχει συμφωνήσει να αναλάβει ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός.

Η νέα πνοή που θέλει να δώσει το Μαξίμου στην επικοινωνία υπό την επίβλεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου έρχεται να καλύψει ένα αίτημα των τελευταίων μηνών κόμματος, κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας για μία καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση των εξελίξεων. Θέμα που τέθηκε άλλωστε και στην συνεδρίαση του Σαββάτου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με αρκετούς βουλευτές κυρίως, να διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν επαρκή ενημέρωση ούτε για τα νομοσχέδια που φθάνουν στη Βουλή ούτε για την επίσημη κυβερνητική γραμμή απέναντι στις εξελίξεις. Επίσης αρκετά στελέχη αλλά και υπουργοί, όπως πχ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησαν για την ανάγκη καλύτερη συντονισμού της κυβέρνησης αφήνοντας αιχμές «όσο πατάει η γάτα»…

Η εβδομάδα ξεκινά με την πολιτική αντιπαράθεση στο κόκκινο.  Και την Νέα Δημοκρατία να ζητά την συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών τόσο για τις νεώτερες αποκαλύψεις Βαρουφάκη σε σχέση με τα πολύκροτα SMS που αντήλλαξε με τον πρωθυπουργό για την πρόταση Σόιμπλε περί  time out (προσωρινή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη) όσο και για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο. Το Μαξίμου απάντησε απορριπτικά συστήνοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ξεκούραση και αναστοχασμό μήπως και δει καλύτερα τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως μια αρκετά ταραχώδης πολιτική περίοδος έκλεισε πανηγυρικά με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που επί της ουσίας επικρότησε την στρατηγική για λήξη των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018 και ενίσχυση των κοινωνικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης. Κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει με επιτυχία και εγκαίρως την τρίτη αξιολόγηση, απαραίτητη προϋπόθεση για επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές για έξοδό της Ελλάδας από πρόγραμμα.

Αυτός ο σχεδιασμός ενισχύει τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης αμετακίνητους ακόμη και όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει έναν μίνι διορθωτικό ανασχηματισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι εάν υπάρξει βελτίωση στο «επικοινωνιακό» της κυβέρνησης θα πρέπει να διατηρήσει σχεδόν ακέραιο τον βασικό κυβερνητικό πυρήνα ούτως ώστε υπουργοί που γνωρίζουν τα θέματά τους να τρέξουν τις όποιες εκκρεμότητες χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ο ανασχηματισμός θα είναι διορθωτικός και όχι ριζικός για τον επιπρόσθετο λόγο ότι η πλειονότητα των μελών της κυβέρνησης έχει ανοιχτές εκκρεμότητες με την τρόικα και τον Σεπτέμβριο έχει να διεκπεραιώσει  τα λεγόμενα «παραδοτέα» προς τους δανειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμία απάντηση και πάλι από το Μαξίμου για Βαρουφάκη και Βενεζουέλα: «Η ΝΔ ματαιοπονεί…»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέα Δημοκρατία: «Οι Έλληνες σφύριξαν στον Τσίπρα τη λήξη του παιχνιδιού του»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από το 2013 προετοίμαζε σχέδιο για δραχμή ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι μυστικές συναντήσεις με Ρωσία και Βενεζουέλα