Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Ο κύβος ερρίφθη! Έρχεται ανασχηματισμός μετά τις διακοπές

ανασχηματισμός

Σε διορθωτικό ανασχηματισμό μετά τις διακοπές, κάπου μέσα στον Σεπτέμβριο προσανατολίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς ωστόσο να αγγίξει τον πυρήνα των κεντρικών υπουργείων. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι είναι αναγκαίες κάποιες παρεμβάσεις στην κυβέρνηση που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητά της και το έργο της και συγχρόνως θα ανανεώσουν και το κυβερνητικό προφίλ.

Ως εκ τούτου όταν αποφασιστεί ο ανασχηματισμός δεν αναμένονται κάποιες θεαματικές αλλαγές. Και το πιο πιθανό είναι να μείνει ανέγγιχτο το οικονομικό επιτελείο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να συνεχίσει να εκτελεί καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Έχει άλλωστε δύο τρεις ακόμη δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές να διεκπεραιώσει όπως επίσης και την τρίτη αξιολόγηση, η οποία μπορεί να μην έχει μέτρα, έχει ωστόσο καυτά θέματα προς διευθέτηση όπως αυτό των ιδιωτικοποιήσεων και του λεγόμενου Υπερταμείου.

Όπως όλα δείχνουν το Μαξίμου θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου ο Βαγγέλης Αποστόλου που εκτελεί χρέη υπουργού από την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έχει εξαντλήσει τα όριά του. Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, επομένως θα ήταν μικρή η πιθανότητα να διατηρηθεί στον ρόλο του υπουργού ο Γιάννης Μουζάλας. Μία τέτοια εξέλιξη, δηλαδή αντικατάστασή του θα αποφόρτιζε και το εσωτερικό του κόμματος, που θεωρεί ότι δεν γίνονται σωστοί χειρισμοί στο μεταναστευτικό και φοβούνται ότι κάποια στιγμή θα προκύψει μείζον πρόβλημα.

Συγχρόνως είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν εκτός κυβέρνησης υφυπουργοί που φαίνεται ότι δεν «τραβούν» και η συνεισφορά τους περιορίζεται μόνο στην αύξηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, λένε οι πληροφορίες, τα υπουργεία Οικονομικών (Τσακαλώτος) και Οικονομίας (Παπαδημητρίου) θα παραμείνουν ως έχουν και το ίδιο τα υπουργεία Εσωτερικών (Σκουρλέτης), Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Γεροβασίλη) , Εργασίας (Αχτσιόγλου), Υγείας (Ξανθός) και Παιδείας (Γαβρόγλου).

Συγχρόνως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να ενισχύσει και το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και μάλιστα έχει δεχθεί εισηγήσεις από πολλούς υπουργούς να το κάνει άμεσα. Ή μαζί με τον διορθωτικό ανασχηματισμό.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση επιμένει στον στόχο για κάλπες στο τέλος της θητείας της.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά την δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές (Alpha) εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και να κερδίσει τις εκλογές λέγοντας ότι υπάρχει στάση αναμονής από το εκλογικό σώμα. Είπε δε ότι δεν διαπιστώνει κάποια επιθυμία από τους πολίτες να σταματούν στον δρόμο δημόσια πρόσωπα –όπως πχ ο δημοσιογράφος- και να λένε «επιτέλους να έρθει ο Μητσοτάκης να μάς σώσει».

Είναι γεγονός ότι το Μαξίμου θεωρεί ότι έχει αρκετό χρόνο στην διάθεσή του για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην παρούσα φάση για την κυβέρνηση. Και εκτιμά ότι ένα πρώτο βήμα έγινε με την πρώτη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Το μεγάλο όμως στοίχημα για την κυβέρνηση Τσίπρα είναι η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Και εξ αυτού του λόγου ο πρωθυπουργός δίνει έμφαση στα δεκατρία περιφερειακά και αναπτυξιακά συνέδρια που θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του χρόνου. Στο δεύτερο που γίνεται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα μιλήσει απόψε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Νέα Δημοκρατία απαντά στον Τσίπρα: «Ξεπέρασε τον εαυτό του με ρεσιτάλ θράσους και ψεμάτων»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιδράσεις και ειρωνική διάθεση από την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Αλ. Τσίπρας στον Alpha: Υποκρισία τα περί Θάνου, «καλές πωλήσεις» στον Γ. Βαρουφάκη!