• Big Story

    Επιβεβαίωση του mononews: Νέα εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

    Ελένη Τουλουπάκη

    Ελένη Τουλουπάκη


    Η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη είναι η διάδοχος της Ελένης Ράικου στην Εισαγγελία κατά τη Διαφθοράς. Η επιλογή της ήταν σχεδόν ομόφωνη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, με μόνο ένα από τα έντεκα μέλη να έχει την άποψη ότι τη θέση της νέας εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς πρέπει να πάρει εμπειρότερος εισαγγελικός λειτουργός.

    Οι ανώτατοι δικαστές, με ψήφους 10 έναντι 1, όρισαν την κυρία Τουλουπάκη νέα εισαγγελέα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Ελένης Ράικου, η οποία συνοδεύτηκε με καταγγελίες για στοχοποίησή της και ηθικής εξόντωσής της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης ήταν εκείνος που μειοψήφισε για την επιλογή της κυρίας Τουλουπάκη, προτείνοντας άλλους αρχαιότερους στην ιεραρχία  εισαγγελικούς λειτουργούς.

    Η Ελένη Τουλουπάκη έχει μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις οικονομικών θεμάτων. Μέχρι σήμερα ήταν  επικεφαλής στο Ανακριτικό  Γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ενώ ανήκει και στην ομάδα του Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Είναι η εισαγγελέας που με άλλους δύο συναδέλφους της έλαβε καταθέσεις και στοιχεία από τον πρώην υπάλληλο της Τράπεζας HSBC Ερβέ Φαλτσιανί για την περιβόητη λίστα Λαικ κ.Αθανασίου στη Χάγη, όπου συναντήθηκαν και ζήτησαν από τη Γενική Εισαγγελέα του Παναμά στοιχεία για τους Ελληνες των Panama Papers.

    Στο γραφείο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς την περιμένουν μία ήδη δεμένη ομάδα εισαγγελέων, πραγματογνωμόνων και ειδικών επιστημόνων αλλά και τουλάχιστον εκατό ανοιχτές δικογραφίες: εξοπλιστικά επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, δάνεια Τράπεζας Αττικής και Αγροτικής, Marfin, ΜΚΟ, πώληση ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ΚΕΛΠΝΟ.

    Η τελευταία υπόθεση αποτελεί την πιο «καυτή πατάτα» για την διάδοχο της κυρίας Ράικου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελένη Ράικου: Παραίτηση βόμβα της εισαγγελέως Διαφθοράς με πύρινες καταγγελίες για παράκεντρα εξουσίας που θέλουν να εμποδίζουν τις έρευνες της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρωμα γυναίκας για την εκλογή στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αύξηση 43,5% στην πώληση αυτοκινήτων για φέτος ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

     



    ΣΧΟΛΙΑ