Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

ΝΔ: Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΛΚ

Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις βαλίτσες του για Βρυξέλλες ετοιμάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται να συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφή των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμμάτος. Για την Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, το συγκεκριμένο ταξίδι κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα δεν κρύβουν την έντονη ενόχλησή τους σχετικά με τη στάση Ευρωπαίων αξιωματούχων. Μια χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η τοποθέτηση του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισεμπλουμ ο οποίος σε συνέντευξή του προ λίγων ημερών συνέστησε στο ελληνικό πολιτικό σύστημα ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τα ’19.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ πρόκειται να αναφερθεί σε παρόμοιες συμπεριφορές ευρωπαίων αξιωματούχων ενώ παράλληλα θα υπενθυμήσει τις ευθύνες των εταίρων για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Κυρίως για το γεγονός ότι κάνουν τα «στραβά μάτια» σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και δέχονται την υπερφορολόγηση αντί των πραγματικών μεταρρυθμίσεων.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που κυριαρχεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αποτελεί η, χθεσινή, τοποθέτηση του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν σημειώνοντας με νόημα ότι “βλέπετε στην Ελλάδα δεν θα ψηφίσει ο κ. Ντάισεμπλουμ αλλά οι πολίτες του Κερατσινίου , των Αχαρνών, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς αλλά και κάθε γωνιάς της ελληνικής επικράτειας! Εκεί που πηγαίνει διαρκώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με ειλικρίνεια στους πολίτες και δεν μπορεί να πάει ο Αλέξης Τσίπρας”.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα πηγές της Πειραιώς, κατά την τοποθέτησή του στο ΕΛΚ δεν θα μείνει μόνο σε αυτά τα σημεία αλλά θα παρουσίασει και την πρόταση της ΝΔ η οποία συμπεριλβάνει ένα  σχέδιο που έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο, όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις, τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα. Ακόμη, θα σημειώσει ότι ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή, είναι τελικά περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αρχής γενομένης από το ταξίδι στις Βρυξέλλες, σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr,  μέχρι το συνέδριο της ΝΔ στις αρχές Δεκέμβρη να έχει ένα “πυκνό” ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του οποίοι  φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της χώρας μέσα στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Στην ουσία ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα  με τους στενούς του συνεργάτες μέχρι το τέλους του χρόνου θα επιχειρήσει από τη μιά μέσω της …πορείας προς το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος του να γίνει κοινωνός του κυβερνητικού πρόγραμμα της ΝΔ πείθοντας την ελληνική κοινωνία ότι αποτελεί την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.Ενώ από την άλλη, μέσω των ταξιδιών τους του “πυκνού” ευρωπαϊκού προγράμματος φιλοδοξεί να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για την προσήλωσή του στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται να εφαρμόσει η χώρα για να βγει απο τη μέγγενη της κρίσης.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean – Claude Juncker, με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία, κ. Karmenu Vella και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Joseph Daul. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το πρόγραμμά του ο κ. Μητσοτάκης  θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας, που διοργανώνει προς τιμήν του, ο Έλληνας Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την συμμετοχή Επιτρόπων και υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θεοδωρικάκος: Ακροδεξιά στελέχη η ΝΔ δεν έχει. Έχει όμως η κυβέρνηση!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο: Να σπουδάσει στο εξωτερικό ήθελε η άτυχη 17χρονη (video)