Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Μητσοτάκης: Θα καταθέσουμε αίτημα για εξεταστική για Noor 1 και επαφές Π. Καμμένου με τον ισοβίτη (video)

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Εκτιμούσα ότι θα υπάρξει τελικά κλείσιμο της αξιολόγησης έστω και την τελευταία στιγμή. Αλλά με τι κόστος. Η καθυστέρηση έχει κόστος. Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε. Περικοπή του αφορολόγητου μείωση των εισοδημάτων περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από το 2019 και μετά. Στο ζήτημα του χρέους δεν κερδίσαμε τίποτε. Δεν πήραμε τίποτε στην ποσοτική χαλάρωση»ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα γενιά συμβασιούχων που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε σχήματα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η χώρα θα αποκτήσει αξιοπιστία. Αφού δώσει δείγματα γραφής υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με τις επαφές του Πάνου Καμμένου και τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, επανέλαβε πως η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα για εξεταστική τόσο για την υπόθεση του Noor 1 όσο και για τις επαφές του υπουργού: «Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Είναι αδιανόητο για ανεπτυγμένη χώρα να παίρνει ένας υπουργός έναν ισοβίτη. Είναι δουλειά του υπουργού να μπλέκεται στη Δικαιοσύνη. Ας πάμε στην ουσία: Αυτή η υπόθεση προκάλεσε το δημόσιο ενδιαφέρον και υπάρχουν καταγγελίες. Θα καταθέσουμε αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την εν λόγω υπόθεση. Για το Noor 1 και τις επαφές του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα δεν στέκουν γιατί όλες οι εξεταστικές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν υποθέσεις που ήταν ανοιχτές στη Δικαιοσύνη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ένας υπουργός μίλησε 12 φορές με έναν ισοβίτη».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη Δημοκρατία ενώ ερωτώμενος για τον Β. Μαρινάκη υποστήριξε: «Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι ανάλογες με τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς είχαν σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων και στις δυνατότητες της χώρας», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκοτεινές αποκαλύψεις για το τουρκικό πλοίο που παραλίγο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Β. Κικίλια: «Χυδαία ψέματα και εξόφθαλες διαστρεβλώσεις»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ελλάδα καίγεται και Τσίπρας-Τόσκας επιθεωρούν τα «ερείπια» πυροσβεστικά