• Big Story

    Έτσι σκοπεύει το Μαξίμου να κινηθεί για το Ελληνικό – Η πίεση στην Βλαζάκη και η προσφυγή στο ΣτΕ

    • NewsRoom
    Βλαζάκη

    Μαρία Βλαζάκη, ΓΓ υπουργείου Πολιτισμού, επικεφαλής ΚΑΣ


    Τελεσίγραφο προς την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρο του ΚΑΣ, Μαρία Βλαζάκη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει αποστείλει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να υπάρξει το συντομότερο απεμπλοκή από το ζήτημα του Ελληνικού.

    Η τελευταία αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ για το θέμα θορύβησε την κυβέρνηση, ,ε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον αντιπρόεδρο και αρμόδιο για τα ζητήματα επενδύσεων κ. Αλ. Φλαμπουράρη να δηλώνουν ξεκάθαρα πως η επένδυση θα προχωρήσει. Άλλωστε, η καθυστέρηση υπονομεύει το φιλοεπενδυτικό προφίλ το οποίο επιχειρεί να οικοδομήσει ο πρωθυπουργός.

    Έτσι, τέθηκε η ανάγκη να καταλήξει άμεσα το ΚΑΣ στην απόφασή του, χωρίς νέες αναβολές. Για τον λόγο αυτό  διεμηνύθει στην κ. Βλαζάκη πως εαν δεν συμβάλει στην πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για την Τρίτη συνεδρίασης του ΚΑΣ,  θα αποπεμφθεί.

    Η κ. Βλαζάκη έσπευσε την Παρασκευή να συγκαλέσει τη συνεδρίαση με πρώτο θέμα στην ατζέντα το Ελληνικό.

    Η κυβέρνηση επίσης ζητά, ακόμα και σε περίπτωση χαρακτηρισμού του χώρου ως αρχαιολογικού, να καταγραφεί ολοκληρωμένο το σκεπτικό της πιθανής μειοψηφίας που τάσσεται υπέρ της προώθησης της επένδυσης, με σκοπό το κράτος να προσφύγει στο ΣτΕ.

    Η κυβέρνηση εκτιμά πως η απόφαση του ΣτΕ θα είναι αφενός θετική για το Ελληνικό,σύμφωνα και με προγενέστερες κρίσεις, αφετέρου, λόγω της σημασίας της υπόθεσης, θα εκδοθεί σύντομα και σε κάθε περίπτωση πριν από το τέλος του χρόνου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ο Γ. Κατρούγκαλος επιρρίπτει τις ευθύνες στη ΝΔ για την καθυστέρηση στο Ελληνικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Στουρνάρας: Στην υπόθεση του Ελληνικού παραβιάζονται κανόνες της απλής λογικής



    ΣΧΟΛΙΑ