Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Έτσι προετοιμάζεται ο Τσίπρας για «πόλεμο χαρακωμάτων» με ΝΔ – Στόχος οι «παράλληλες» κάλπες

Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Restart επιθυμεί για την κυβέρνησή του ο Αλέξης Τσίπρας βάζοντας ως κεντρικό στόχο την ολοκλήρωση της θητείας της το 2019. Σχεδιάζοντας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες να μεταφέρει με παράλληλες κάλπες για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επί της ουσίας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε σφοδρή σύγκρουση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζοντας τα στελέχη του για μία περίοδο «ανειρήνευτη» όπως είπε, με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ να αντιπαρατίθενται σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είπε ότι «ίσως να μην κάνουμε και διακοπές φέτος» ζητώντας εγρήγορση από όλους για να αποκρουστούν οι επιθέσεις που θα δεχθεί η κυβέρνηση. Και όχι μόνο. Στην πράξη περιέγραψε τους βασικούς άξονες των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης «μέσα από έναν αναστοχασμό» αντιπαραβάλλοντας το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με το αντίπαλο πολιτικό σχέδιο της «νεοφιλελεύθερης ελίτ και του πλούτου» που υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι έχει αρκετό χρόνο για να αναστρέψει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην κοινωνία υπέρ της κυβέρνησής του. Εκτιμά ότι εάν όλα συνεχιστούν ομαλά στον τομέα της οικονομίας η χώρα θα έχει την δυνατότητα να βγει από την επιτροπεία και τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Γι’ αυτό άλλωστε συνέστησε στα στελέχη του να μην πανηγυρίζουν και να μην χαίρονται, αλλά να επιταχύνουν για να επιτευχθεί ο στόχος.

Το επόμενο διάστημα λοιπόν η κυβέρνηση ενεργοποιεί κυβερνητικά στελέχη και κομματικούς με στόχο την επαναπροσέγγιση της κοινωνίας. Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επαναπροσεγγίσει τα μεσαία στρώματα που έχουν πληγεί από την υπερφορολόγηση και να κρατήσει κοντά του τα πιο αδύναμα στρώματα στα οποία ούτως ή άλλως ρίχνει σήμερα όλο του το βάρος. Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους και η πρόσβαση των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, αλλά με λιγότερα απαιτούμενα δίδακτρα για φροντιστήρια είναι μερικά από τα «όπλα» που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να κερδίσει ένα κομμάτι ψηφοφόρων που αυτήν την στιγμή τηρούν στάση αναμονής δείχνοντας ότι διστάζουν να μετακινηθούν προς την Νέα Δημοκρατία.

Και φυσικά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σηκώσει ξανά το λάβαρο κατά της διαπλοκής  στο αμαρτωλό τρίγωνο όπως το προσδιόρισε ο Αλέξης Τσίπρας που συγκροτούν πολιτικές δυνάμεις, τράπεζες και Μέσα Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση υποδέχτηκε χθες με ικανοποίηση την πρόταση του ΕΣΡ να είναι η τιμή εκκίνησης για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Λίγο αργότερα υπογράφηκε και η σχετική ΚΥΑ από τους υπουργούς Νίκο Παππά και Γιώργο Χουλιαράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: «Καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων και της εμπιστοσύνης του λαού»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΕΣΡ αποφάσισε: Στα 35 εκ. ευρώ η κάθε μία τηλεοπτική άδεια!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βέλη Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Κάνατε την αστυνομία ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα